Tijek meča Čilić - Muller

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 12.07.17. | 17:40

Marin Čilić izborio je polufinale Wimbledona.

GOTOVO JE! Čilić dobiva meč sa 3:2 u setovima

6:1 Spašavao je break loptu Čilić u sedmom gemu i potom iskoristio prvu meč loptu za konačnu pobjedu, 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1 i prolaz u poludinale Wimbledona

5:0 Ubacio je Čilić 32. as servis za 40:15 i velikih 5:0 u ključnom setu protiv Mullera. 

4:0 Ima Čilić dvostruki break u ključnom petom setu! Čekao je naš tenisač i dočekao. Prvo je dobro iskoristio svoj servis, a onda stigao do nove break šanse, koju koristi za veliku prednost i dolazak nadomak polufinala Wimbledona.

2:0 Vratio se Čilić! Dobro je odradio svoj servis i onda uspio konačno uzeti break protivniku. Stigao je do 15:40 i odmah iskoristio pruženo za veliku priliku odmah na otvaranju odlučujućeg petog seta.

2:2 u setovima

5:7 Muller uzima četvrti set. Imao je tri set lopte i sa 40:30 potvrđuje break za izjednačenje 2:2 u setovima. Velika bitka za polufinale Wimbledona se nastavlja.

5:6 To je zato izborio Muller, koji uzima break. Stigao je do prednosti od 0:40 i iskoristio prvu break loptu za veliku prednost.

5:4 Stigao je naš tenisač do nove break šanse, već četvrte u ovom setu ali ponovno je ostao 'kratkih rukava. Šteta, mogao je doći u priliku da servira za set.

4:3 Nije se dao omesti Čilić i sa 40:15 osvaja svoj četvrti servis gem u ovom četvrtom setu.

3:3 Imao je Čilić dvije prilike za obrat, stigao je do 15:40, no nanizale su se pogreške i evo novog izjednačenja.

3:2 Malo se mučio sada Čilić na svom servisu, napravio i dvostruku pogrešku, Muller je stigao do dva izjednačenja ali Čilić 26. as servisom ipak uzima svoj servis gem za novo vodstvo.

2:1 Imao je hrvatski tenisač break loptu na servisu protivnika 30:40, no Muller se uspio spasiti. Čilić potom nije imao problema na svom servisu.

1:0 Čilić je dobio svoj servis gem sa 40:30.

2:1 u setovima

7:5 Dočekali smo! Čilić je sjajno reagirao na slabom Mullerovom servisu i stigao do tri break/set lopte, 0:40. Luksemburžanin se vratio sa dva odlična poena do 30:40, ali posljednju Čilićevu meč loptu nije uspio spasiti. Pogodio je mrežicu i Čilić je uzeo treći set za vodstvo od 2:1.

6:5 Siguran je na svom servisu bio i Muller, a Čilić je osigurao najmanje tie-break. 

5:4 Sa 40:15 je Čilić stigao do novog vodstva i evo nas pri kraju trećeg seta u kojem još nismo vidjeli niti jednu break loptu na obje strane.

4:3 Riješio je i ovaj servis gem Čilić u svoju korist, Muller je stigao do 30:30 ali to je bilo sve i očekuje nas uzbudljiv nastavak meča u kojem se nadamo da će Međugorac uspjeti napraviti break. 

3:2 Čilić je čvrst na svojem servisu, ušao je u sjajan ritam. Nakon prvog seta činilo se suprotno, ali Čilić sada izgleda kao favorit za pobjedu. 

2:1 Sve bolje igra Marin, nije izgubio poen u svojem servis gemu i ima pravo na optimizam. Umor Mullera morao bi doći do izražaja što meč bude duže trajao. 

1:0 Čilić je dobro otvorio treći set. Osvajanje drugog ponudilo mu je dodatno samopouzdanje. 

1:1 u setovima 

7:6 Čilić je sjajno odigrao tie break i osvojio set. Muller je imao prednost na početku, no serijom sjajnih servisa Marin se vratio i slavio sa 7:5 u 13-toj igri. Čeka nas i dalje tvrd i neizvjestan meč, oba su igrača izuzetno dobri na svojem servisu. 

6:6 Pobjednik drugog seta odlučivat će se u tie breaku. Vrlo bitan trenutak meča. 

5:6 Muller je uz male probleme osigurao tie break, sada to treba napraviti i Marin Čilić. 

4:5 Ne da se Muller omesti na servisu, ali Marin i dalje drži svoj. Vrlo je izgledna 13-ta igra jer ni jedan od igrača nema previše prilika protiv servisa. 

3:4 Čilić opet nije osvojio ni jedan poen na protivničkom servisu. Muller je izrazito čvrst i ne dopušta ni blizu svom početnom udarcu. Putujemo prema tie breaku. 

2:3 I dalje bez problema, Muller drži servis, kao i Čilić svoj. Obojica su stabilni na početnom udarcu. 

1:2 Muller drži čvrsto svoj servis i na početku drugog seta, nema previše šanse na returnu za našeg tenisača. 

0:1 u setovima

3:6 Muller je uzeo i drugi servis Čiliću te osvojio set s 6:3. Vodi 1:0 u setovima. Čilić nije dobro otvorio i ne izgleda pouzdano, jako puno griješi i s takvom igrom protiv puno stabilnijeg Mullera neće imati previše šanse. Nadamo se promjeni u drugom setu. 

3:4 Čilić je izgubio svoj servis kod 3:3 i Muller ima veliku prednost u prvom setu. Čilić treba puno bolju return igru. 

3:2 Marin i dalje drži svoj servis bez problema, baš kao i Muller koji možda servira i uvjerljivije. Nitko nije ni blizu break prilike. 

2:1 Svaki je od tenisača bez velikih problema dobio svoj servis, izgleda da ćemo gledati jako tvrd meč. 

1:0 Čilić je samouvjereno krenuo i lako dobio prvi servis gem. 

Mektić i Škugor plasirali su se u polufinale parova gdje idu na našeg Pavića i Maracha. Imat ćemo nekoga u finalu parova. 

Prvi će servirati Marin Čilić. Uskoro krećemo

*                  *                  *                   *

Čilić već četvrtu godinu zaredom igra četvrtfinale Wimbledona, a ove godine imao je sreće sa ždrijebom i igra protiv Gillesa Mullera.

Pobijedio je naš tenisač Mullera na turniru u Londonu koji se igrao prije Wimbledona, no bilo je tvrdo i neizvjesno. Obojica znaju igrati na travnatnoj podlozi i ona im je jedna od boljih. Muller je izbacio velikog Nadala u prošlom kolu, ali puno se potrošio u maratonskom meču.

Čilić još nije izgubio set u četiri meča ovdje, Muller je dva puta igrao pet setova. Čeka nas neizvjestan meč, ali šansa za Marina je velika. Ukupno vodi 2:0 u međusobnim susretima s Luksemburžaninom. Sretno!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marin ČilićGilles MullerWimbledon

Ostale Vijesti