US Open: Đokoviću predao i Tsonga, u polufinalu i Monfils, danas čekamo Konjuh

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.09.16. | 10:36

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković izborio je polufinale posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena predajom Tsonge na početku trećeg seta.

Novak Đoković je nakon samo dva seta koja je osvojio sa 6:3 i 6:2 osigurao polufinale US Opena budući da mu je Francuz Jo-Wilfried Tsonga potom predao meč zbog ozljede lijevog koljena. Time ostaje upitno hoće li Tsonga biti spreman za skorašnji Davis Cup polufinalni susret protiv Hrvatske u Zadru. Trebao je predvoditi francusku reprezentaciju u lovu na finale, ali sada će se morati konzultirati s liječnicima.

Prvom igraču svijeta je tako i već treći tenisač predao susret. Osim Tsonge je to učinio i Južni, nakon samo šest gemova, a Vesely je meč predao bez borbe. Đoković je do svog desetog uzastopnog polufinala na US Openu stigao sa tek dva završena dvoboja i devet odrađenih setova, a na terenu je proveo malo više od šest sati, što je rekord.

Đoković će za finale igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa, koji je jučer bio bolji od sunarodnjaka Lucasa Pouillea sa 6:4, 6:3 i 6:3. U dosadašnjih 12 okršaja Đoković ima svih 12 pobjeda protiv 12. tenisača svijeta.

Što se tenisačica tiče, polufinale su izborile njemačka igračica Angelique Kerber, koja je bila bolja od talijanske predstavnice Roberte Vinci sa 7:5 i 6:0 te Dankinja Caroline Wozniacki koja je sa 6:0, 6:2 pobijedila Latvijku Anastaziju Sevastovu.

Danas će od 18 sati mjesto među četiri najbolje pokušati izboriti naša mlada uzdanica Ana Konjuh, kojoj je protivnica 11. tenisačica svijeta, Čehinja Karolina Pliškova.

Tečaj na pobjedu naše igračice je 2,70, a kladiti se možete OVDJE.  

US Open, četvrtfinale:

Đoković- Tsonga 6:3, 6:2 predaja
Pouille – Monfils 4:6, 3:6, 3:6

Tenisačice:

Wozniacki - Sevastova 6:0, 6:2
Kerber - Vinci 7:5, 6:0

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Novak ĐokovićUS OpenJo-Wilfried TsongaGael MonfilsLucas PouilleAngelique KerberRoberta VinciCaroline WozniackiAna Konjuh

Ostale Vijesti