Ubojiti Karlović srušio bivšeg finalista Wimbledona i postavio novi svjetski rekord!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.06.15. | 14:53

Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira iz serije 500 u njemačkom Halleu, gdje bi mogao igrati protiv Rogera Federera.

Karlović je nakon Giralda i mladog Zvereva, u četvrtfinalu sredio i šestog igrača svijeta, te nekadašnjeg finalista Wimbledona, Tomaša Berdycha. Čeh je kolo ranije glatko izbacio Bornu Ćorića iz turnira, no protiv raspoloženog i razornog Karlovića nije imao šanse. Div sa Šalate slavio je sa 7:5, 6:7 (8), 6:3.

Hrvatski tenisač održavao je visoku razinu svog servisa tijekom čitavog meča, uz iznimku osmog gema u drugom setu u kojem je morao spašavati dvije break lopte. Prvi set riješio je oduzevši Berdychu servis iz šestog pokušaja, u drugom je izgubio u dugačkom tie breaku, da bi u trećem setu još jednom uzeo servis Čehu i proslavio petu pobjedu u osmom međusobnom ogledu.

Da stvar bude bolja, Karlović je srušio i svjetski rekord u pogođenim asevima u mečevima na dva dobivena seta. Dosad je rekord iznosio 44 as servisa, a Karlović ga je prošle godine izjednačio u Zagrebu i dijelio s Markom Philippoussisom. No danas je s tri asa u posljednjem gemu došao do brojke od 45 aseva i sam zasjeo na vrh!

U polufinalu će Karlović najvjerojatnije igrati s Rogerom Federerom, kojem je protivnik u četvrtfinalu Florian Mayer. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

ATP HalleIvo KarlovićTomas BerdychTenis

Ostale Vijesti