U godinu dana skočio za 300 mjesta, a sutra će odmjeriti snage s kanadskim čudom od djeteta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.02.18. | 17:04

Uskočio umjesto Marina Čilića.

Hrvatska teniska reprezentacija sutra protiv Kanade u Gradskom vrtu započinje s prvim kolom svjetske skupine Davisova Cupa. Dvoboj otvaraju Borna Ćorić i Peter Polansky, nakon kojih će na teren veliki kanadski talent, 18-godišnji Denis Šapovalov (prošle godine dogurao je do četvrte runde US Opena) odmjeriti snage s hrvatskom uzdanicom Viktorom Galovićem, koji je uskočio umjesto umornog Marina Čilića, kojeg je Željko Krajan odlučio odmoriti za prvi dan natjecanja.

>> Davis Cup: Čilić nije u momčadi za Kanadu, Ćorić preuzeo mjesto prvog igrača

Viktor Galović je prvi puta za Hrvatsku debitirao 15. rujna u Bogoti u susretu kvalifikacija za Svjetsku skupinu protiv Kolumbije i svladao je Alejanda Gonzalesa sa 6-4, 2-6, 6-4 u meču za konačnih 4:1.

Tada je bio 244. tenisač svijeta, a u međuvremenu je skočio za 63 mjesta i sutra će Šapalova u Gradskom vrtu dočekati kao respektabilni 181. na svijetu. S obzirom na to da je početak 2017. dočekao oko 500-tog mjesta, znači da je u nešto više od godinu dana Galović skočio za više od 300 mjesta na ATP ljestvici!

Galović je 27-godišnji tenisač iz Nove Gradiške s prebivalištem u talijanskom Busseru. Galović se preselio u Italiju za vrijeme rata, a tenisom se počeo baviti sa šest godina, a najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje ATP Challegera prošle godine u talijanskom Recenatiju, nakon čega je odmah stigao do finala Challengera u Braunschweigu te je u 14 dana ostvario čak 11 pobjeda!

Galović je kroz karijeru igrao u pravilu Challengere u kojima ima omjer 24-21. Ove godine nastupio je u kvalifikacijama za Australian Open. U prvom kolu svladao je Miomira Kecmanovića iz Srbije sa 4-6, 7-6 (5), 6-4, da bi u drugoj rundi kvalifikacija izgubio od Rubena Bemelmansa 5-7, 6-3, 7-5.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

ŠapovalovDavis CupViktor Galović

Ostale Vijesti