Trileri u Domu sportova: Tri meča u tri seta, Baghdatis i Seppi preokretali

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.02.15. | 19:33

PBZ Zagreb Indoors približava se svom velikom finišu, a koliko je izjednačena konkurencija svjedoči podatak kako je vrlo velik broj mečeva otišao u tri seta. Takav je slučaj bio i danas s prva tri meča na centralnom terenu Doma sportova.

Marcos Baghdatis uspio je preokrenuti stvari protiv šestog nositelja Mihaila Južnija 3:6, 6:3, 6:4. Zagrebačka publika mogla je uživati u jednom od najboljih mečeva ovog tjedna. Nakon prvog seta ništa nije upućivalo na to da će meč trajati nešto manje od dva sata. Ruski se tenisač prošetao prvom dionicom igre za što mu je trebala 31 minuta igre. Djelovao je razigranije, a govor tijela hrvatskog zeta zabrinjavao je i njegov navijački tabor. No, u osmoj igri drugog seta dolazi do velikog kolapsa u igri Južnija koji ne uspijeva iskoristiti dvije lopte za potvrdu servisa. Baghdatis dolazi do breaka, poravnanja u setovima, a u tim je trenucima uhvatio momentum kojem Rus nije mogao parirati. S čak dva breaka dolazi do 5:2, što mu je bilo dovoljno za konačnih 6:4.

"Opet moram istaknuti da sam umoran, ali unatoč tomu pobjeđujem i to me jako veseli. Mihail je izuzetno zahtjevan protivnik koji kada igra svoj najbolji tenis, tada spada u top pet igrača svijeta. Ipak, danas je radio puno neforsiranih pogrešaka", prokomentirao je Baghdatis na konferenciji za novinare.

U prvom susretu dana između trećeg nositelja Guillerma Garciá-Lopeza i srpskog tenisača Viktora Troickog pobjedu je odnio Španjolac nakon dugih tri sata borbe. Bio je to prevrtljiv meč u kojima je Troicki u dva navrata hvatao veliki rezultatski zaostatak. U prvom setu srpski tenisač nije postojao na terenu, a situacija je izgledala još gore po njega kada je na semaforu stajalo 1:6, 0:2 u korist Španjolca. Ipak, 46. igrač svijeta uspijeva preokrenuti sve na svoj mlin. Treći set Troicki ponovno započinje u brzini niže. S velikih je 3:0 poveo Garcia-Lopez, ali se nakon toga Troicki ponovno diže. No, u dvanaestoj igrei neshvatljivo gubi servis za konačnih 1:6, 7:6, 5:7.

Svoju je polufinalnu kartu osigurao i Andreas Seppi, peti nositelj PBZ Zagreb Indoorsa. Ipak, i on je morao proživljavati dramu u tri seta 3:6, 6:2, 7:6 protiv Ricardasa Berankisa. Litavac je odigrao fantastičan meč, a na taj je način i krenuo u susret. Dvaput je oduzimao servis Seppiju u prvom setu, a onda u drugom setu sasvim suprotna slika. Talijan poravnava na 1:1, da bi treći set ponudio pravi triler u posljednje tri igre. Po break odlazi na svaku stranu što je značilo kako će zagrebačka publika svjedočiti lutriji trinaeste igre. Ipak, Seppi je u odlučujućoj igri pokazao više koncentracije, a treću je meč loptu pretvorio u svoje drugo polufinale ove godine.

Posljednji polufinalist zagrebačkog ATP turnira serije 250 odredit će dvoboj između Španjolca Marcela Granollersa i Nizozemca Igora Sijslinga.

ATP Zagreb Indoors, četvrtfinale:

Guillermo GARCIA-LOPEZ (3) – Viktor TROICKI 6:1, 6:7(5), 7:5
Andreas SEPPI (5) – Ricardas BERANKIS 3:6, 6:2, 7:6(6)
Marcos BAGHDATIS – Mihail JUŽNIJ (6) 3:6, 6:3, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsMarcos BaghdatisAndreas SeppiMihail JužnijViktor TroickiRicardas BerankisGuillermo Garcia-LopezATP

Ostale Vijesti