Foto: PA Images/PIXSELL
Foto: PA Images/PIXSELL

Triler na otvaranju završnog turnira otišao na stranu Mektića i Nizozemca

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.11.20. | 16:13

Odlično otvaranje hrvatskog tenisača u trileru parova.

Hrvatski tenisač Nikola Mektić stigao je do teško izborene pobjede u prvom kolu završnog ATP Finals turnira u Londonu. U paru s Wesleyem Koolhofom svladao je kombinaciju Krawietz/Mies nakon dva tie-breaka i trećeg super tie-breaka, rezultat je bio 6:7, 7:6, 10:7.

Meč je trajao nešto dulje od dva sata (125min), a vidjeli smo nekoliko obrata.

Prvo je hrvatsko-nizozemska kombinacija vodila 5:3 i imala servis za set u prvom meču koji je njemački par uspio preokrenuti, a u drugi set su krenuli ne pretjerano obećavajuće izgubivši servis.

Ipak, Mektić i Koolhof odmah preokreću i u konačnici stižu do 13. igre gdje su materijalizirali vodstvo od 4:0 u tie-breaku.

Potom se krenulo u super tie-break koji je bio nastavak neizvjesnog i izjednačenog dvoboja, a kod rezultata 7:5 za Nijemce izgledalo je neminovno da Mektić i Koolhof upišu poraz. Ipak, tada rade fantastičnu seriju 5-0 i dolaze do pobjede u uvodnom kolu ATP Finalsa u Londonu.

Uskoro 32-godišnji Zagrepčanin sastat će se u grupnoj fazi još s parovima Ram-Salisbury te Kubot-Melo, koji nešto kasnije u nedjelju igraju svoj međusobni ogled.


Tagovi

ATP FinalsNikola Mektić

Ostale Vijesti