Tomaš Berdych okončao tenisku karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.11.19. | 16:54

Veliki Čeh je odlučio da je dosta.

Češki tenisač htio je vijest obznaniti kao iznenađenje, odnosno u subotu u Londonu na ATP Finalsu obznaniti kraj, no češki mediji su ga preduhitrili.

Berdychu nije preostalo ništa drugo nego da putem Twittera potvrdi odluku.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">It was supposed to be a surprise<a href="https://twitter.com/hashtag/london?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#london</a> <a href="https://t.co/vBGdMMkxT0">pic.twitter.com/vBGdMMkxT0</a></p>&mdash; Tomáš Berdych (@tomasberdych) <a href="https://twitter.com/tomasberdych/status/1194550083766775810?ref_src=twsrc%5Etfw">November 13, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

"Pozdrav, ljudi. Ako želite jedno iznenađenje, onda ne gledajte medije i ne pratite društvene mreže, iako znam da je to nemoguće ovih dana. Dogodila se mala greška, planirao sam to kao malo iznenađenje u subotu, kada budem bio u Londonu, ali sada je to nemoguće. Ništa više neću objavljivati, pratite me i vidimo se u subotu."

Ranije je njegov otac potvrdio je njegov otac Martin potvrdio da će sin mu doputovati sa suprugom u London. Ovakav slijed događaja bilo je moguće naslutiti na US Openu kad je ispao u prvom kolu, a svemu su najviše kumovali kronični problemi s ozljedom kuka.

U karijeri je Berdych osvoji 13 turnira u pojedinačnoj konkurenciji, dvije u parovima, dva Davis Cupa (i to u nizu 2012. i 2013.), a zaradio je preko 30 milijuna dolara.

(foto: Reuters)


Tagovi

Tomas BerdychTenisČeškaATP

Ostale Vijesti