foto: Action Images
foto: Action Images

Thiemu drama protiv Đokovića za finale Mastersa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.11.20. | 18:18

Novak je spasio četiri meč lopte i imao sve u svojim rukama, ali je Austrijanac danas ipak bio bolji.

Odigrano je prvo polufinale ATP Finalsa u Londonu u kojem je Dominic Thiem slavio protiv Novaka Đokovića rezultatom 7:5, 6:7, 7:6 te tako postao prvi finalist ovogodišnjeg Mastersa.

U prvom setu smo gledali izjednačen meč u kojem su oba igrača solidno držala svoj početni udarac. No, prvi je posustao Đoković u 11 gemu izgubivši servis na prvu brejk loptu u meču te je Austrijanac poveo s 1:0.

Drugi set je bio još izjednačeniji, iako su oba tenisača imali svoje prilike za oduzimanje servisa set se odlučivao u trinaestoj igri. Tiebreak je donio nova uzbuđenja, prvi je pokleknuo Novak, no vrlo brzo se vratio u meč. Pri rezultatu 6:5, Thiem je dobio prvu meč loptu, no ni ta kao ni sljedeće tri mu nisu bile dovoljne i prvi reket svijeta se vratio uzeo drugi te meč odveo u treći set.

Odlučujući set također nije mogao proći bez drame. Ponovno su igrači odradili solidno svoje servise nedopustivi brejk loptu s ni jedne strane. Odluka o finalistu pala je na tiebreak, no ovoga puta lošiji start imao je Austrijanac. Novak je poveo 0:4 te je sve izgledalo kako će se Novak po tko zna koji izdignut iz ponora i odvesti meč na svoju stranu. Međutim, ovoga puta Thiem nije to dopustio te je sjajnim tenisom do kraja preokrenuo vodstvo i na kraju slavio rezultatom 7:5.

Thiem u sutrašnjem finalu od 19:00 sati čeka boljeg iz meča Medvedev i Nadal.


Tagovi

Dominic ThiemNovak ĐokovićATP Finals

Ostale Vijesti