Thiem upisao prvu pobjedu na Mastersu u Londonu, Monfilsu drugi poraz

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.11.16. | 17:16

Mladi austrijski tenisač Dominic Thiem slavio je u drugom susretu po skupinama sa 2-1 u setovima protiv Gaela Monfilsa.

23-godišnji Austrijanac nije odigrao sjajan meč, ali je na kraju upisao pobjedu rezultatom 6-3, 1-6, 6-4.

U prvom setu Thiem nije imao problema sa svojim servisom i bez većih problema ga je uspio obraniti, dok je 30-godišnji Francuz muku mučio sa svojim početnim udarcem. Podatak da mu je ukupna uspješnost ubačaja prvog servisa bila ispod 50% dovoljno govori koliko je imao šanse protiv nadolazeće teniske zvijezde. Thiem mu je uzeo servis pri rezultatu 3-2 i mirno priveo set kraju.

U drugom setu, potpuna suprotnost u odnosu na početak meča. Neobjašnjiva nervoza se uvukla pod kožu 9. igrača svijeta, a čak tri puta je uspio izgubiti servis u ovom setu, a Monfils je mirno ubilježio drugi set na svoj račun sa 6-1.

Treći set je donio i najveću neizvjesnost. Monfils je lakše branio svoj servis od Thiema do rezultata 4:4, kada Austrijanac ima tri 'break-lopte', ali ne uspijeva ih iskoristiti. Međutim, to ga nije pokolebalo, te nakon mirno osvojenog gema na svom servisu, u sljedećem gemu uzima 'break-loptu', ujedno i 'meč-loptu', te slavi sa ukupnih 2-1 u setovima. Oba tenisača su imala velik broj neprisiljenih grešaka (23-19), ali Monfilsove su dolazile u ključnim trenucima.

U drugom meču skupine 'Ivan Lendl', donedavni prvi igrač svijeta Novak Đoković igrat će sa Milošem Raonićem u 21 sat. U ovoj skupini, zasad, svi imaju po jednu pobjedu i poraz, dok je Monfils jedini koji je upisao dva poraza.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dominic ThiemGael MonfilsATP Masters

Ostale Vijesti