Težak ždrijeb za plasman u Svjetsku skupinu: Hrvatska Davis Cup reprezentacija putuje u Brazil

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.07.15. | 13:05

Održan je ždrijeb doigravanja Davis Cupa za plasman u Svjetsku skupinu.

Hrvatska nije imala sreće u ždrijebu! Od 18. do 20. rujna za Svjetsku skupinu borit ćemo se u Brazilu. Dvoboj, najvjerojatnije na zemlji, stići će samo tjedan dana nakon US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira sezone, na kojem će Marin Ćilić braniti naslov pobjednika, a Ivan Dodig imati ulogu jednog od favorita u konkurenciji parova.

Brazil je težak ždrijeb za svakoga, pa tako i za našu reprezentaciju. Prvi reket im je Thomaz Bellucci, 42. tenisač svijeta, koji u susretima Davis Cupa na domaćem terenu nije izgubio od 2009. godine! Drugi brazilski reket je Rogerio Dutra Silva, 296. na ATP listi, koji igra isključivo na zemljanoj i tvrdoj podlozi.

Jaki adut Brazilaca su parovi. I Bruno Soares i Marcelo Melo (partner našeg Dodiga) imaju Grand Slam titule u konkurenciji parova. Zajedno su dobili posljednjih devet mečeva u Davis Cupa, a između ostalih, rušili su i braću Bryan u SAD-u, te Španjolce Marca Lopeza i Davida Marrera u Sao Paulu.

(Foto: HTS)


Tagovi

Ivan DodigBorna ĆorićMarin ČilićOstali sportoviTenisBrazilska Davis Cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti