Tenisači kreću u lov na iznenađenje u Kraljevu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.03.15. | 08:33

U Kraljevu od 13 sati počinje dvoboj Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa.

Prvi na teren izlaze najbolji tenisač svijeta i prvi reket domaćina, Novak Đoković, protiv drugorangiranog hrvatskog igrača, Mate Delića. Nakon njih na teren će Viktor Troicki i naš prvi reket Borna Ćorić.

Davis Cup susret u Kraljevu otvaraju Đoković i Delić

Za sutrašnji okršaj parova, koji je na rasporedu od 14 sati, prijavljeni su Troicki i Nenad Zimonjić kod domaćina te Marin Draganja i Frako Škugor za Hrvatsku. U nedjelju, s početkom u 13 sati, prvi će igrati Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

„Naš posao ne može biti puno teži nego što je sad. S jedne strane, limitirani smo neigranjem nekolicine igrača, a s druge strane gosti smo kod ekipe za koju igra Novak Đoković. Ukupno, to je sastav koji, ako ostane u ovakvom sastavu, je glavni favorit za osvajanje Davis Cupa. Šanse uvijek postoje i ja se nadam da će se dečki zalagati u svakom trenutku, ali zadatak je vrlo težak“, rekao je uoči početka vrlo teškog gostovanja na kojem smo oslabljeni za usluge Marina Čilića i Ivana Dodiga, hrvatski izbornik Željko Krajan.

Naša prva uzdanica tako je mladi 18-godišnji tenisač u usponu, koji će u sjajnoj formi nositi ulogu prvog hrvatskog tenisača - Borna Ćorić.

„Spreman sam za nastup sto posto. Imao sam prije dva dana manjih problema sa zadnjom ložom, ali to je prošlo i potpuno sam spreman. Osjećam se vrlo dobro, u posljednja dva tjedna igrao sam vrlo dobro i imam dosta samopouzdanja. Osjećaj je pozitivan, a vidjet ćemo kako će biti u petak. Drago mi je što igram drugi“, rekao je Ćorić.

To mu je, kaže i izbornik Krajan, bila i želja.

„Borna je uoči ždrijeba izrazio želju da igra drugi, a tako se i dogodilo. No, ukupno gledajući nije bilo prostora za iznenađenje. U ovom teškom zadatku koji nas čeka barem nam sitnice idu u prilog“.

Ćorić će pokušati donijeti barem bod Hrvatskoj, no posao mu neće biti lagan jer će mu s druge strane mreže stajati 41. tenisač svijeta, 29-godišnji Troicki.

 „Troicki je u sjajnoj formi. U manje od godinu dana vratio se među pedeset najboljih, što je vrhunski rezultat. Stvarno pokazuje kvalitetu. Sigurno mi neće biti lagano, no i ja sam imao dobrih rezultata. Nismo još razgovarali o taktici, ali siguran sam da će biti dobro“, kazao je Ćorić.

Težak posao i nemoguća misija u prvom današnjem meču čeka Matu Delića. Đoković je prvi tenisač svijeta i ostaje nam samo nadati se čudu.

„To je meč u kojem se zna tko je favorit. Ja ću pokušati odigrati što bolje. Želja mi je da se pokažem u dobrom svjetlu, a nadam se da ću u tome i uspjeti“, poručio je Delić.

Davis Cup Srbija - Hrvatska, raspored:

petak 13:00:

Novak Đoković - Mate Delić
Viktor Troicki - Borna Ćorić

subota, 14:00:

Nenad Zimonjić/Viktor Troicki - Franko Škugor/Marin Draganja

nedjelja, 13:00:

Novak Đoković - Borna Ćorić
Viktor Troicki - Mate Delić

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Viktor TroickiNovak ĐokovićMate DelićBorna ĆorićTenishrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti