Pavić na teniskom vrhu! Što se treba dogoditi da Hrvatska ima broj 1 u parovima?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.04.18. | 10:02

Najveći su im konkurenti spali.

Mate Pavić i Oliver Marach bi mogli do kraja zemljane sezone biti svjetski broj 1 kada su u pitanju teniski parovi.

Danas je pred hrvatsko-austrijskom kombinacijom dvoboj četvrtfinala ATP Mastersa u Monte Carlu gdje su im protivnici bugarsko-belgijski „dubl“ Dimitrov /Goffin, a koji igraju jedan protiv drugog u pojedinačnom četvrtfinalu. Velika stvar za Pavića i Maracha jest činjenica da su im najveći konkurenti već eliminirani. Prvi par svijeta Kubot /Melo ispali su od Talijana Fogninija i Bolellija, a u ždrijebu nema niti druge svjetske kombinacije Kontinen/Peers.

Ukoliko Pavić/Marach danas izbore polufinale preskočiti finsko/australsku kombinaciju Kontinen/Peers na drugom mjestu kojima zemlja nije jača podloga, ali i smanjiti zaostatak za Kubotom i Melom. Eventulanim osvajanjem Mastersa u Kneževini Pavić i Marach bi došli na 7230 bodova, 650 manje od vodećeg dvojca, a na rasporedu je Masters 1000 u Madridu.

U Madridu Kubot i Melo brane naslov odnosno 1000 bodova dok su Pavić i Marach lani ispali u drugom kolu i samo mogu „zaraditi“ bodove. Matematika je jasna, s naslovima u Monte Carlu i Madridu Hrvat i Austrijanac bi postali broj jedan bez obzira kako odigraju Kubot i Melo u glavnom španjolskom gradu. Naravno da postoje i druge kalkulacije, ako Poljak i Brazilac ispadnu prije polufinala onda je Paviću i Marachu dovoljan ulazak u četvrtfinale Madrida pod uvjetom da naslov u Monte Carlu ne uzmu braća Bryan ili da Kontinen/Peers ne osvoje Madrid.

Treba dodati da se između Mastersa u Monte Carlu i Madridu igra turnir iz serije 500 u Barceloni gdje će igrati svi parovi iz vrha, no svejedno će ključan biti Masters u Madridu. Poslije Barcelone i u tjednu prije Madrida igraju se tri turnira iz serije 250, no za njih još nema ždrijeba.  

Dakle, već nakon madridskog Mastersa Pavić i Marach se mogu popeti na vrh ljestvice najbolji parova svijeta, a to nije mala stvar.

(FOTO: Action Images)


Tagovi

Marcelo MeloLukasz KubotATP MastersOliver MarachMate Pavić

Ostale Vijesti