Spašavala četiri meč lopte: Lučić-Baroni nakon drame do osmine finala Charlestona

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.04.16. | 11:24

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni nakon velike je drame stigla do osmine finala WTA turnira u američkom Charlestonu.

Prva hrvatska igračica pobijedila je Francuskinju Kristinu Mladenovic u tri teška seta, sa 4:6, 6:4 i 7:6(13). U meču koji je trajao dva sata i 44 minute igre, hrvatska veteranka je spasila čak četiri meč-lopte, a iskoristila je svoju sedmu za slavlje nad 11. nositeljicom i 29. tenisačicom svijeta.

Lučić-Baroni je izgubila prvi set sa 6:4, nakon što joj je protivnica triput oduzimala servis, a Mladenovic je na svom servisu kiksala dva puta. Drugi je set obilježila lutrija breakova. Naša je tenisačica čak četiri puta gubila svoj servis, a Francuskinja jednom više. Lučić-Baroni je svoj servis sačuvala u petom gemu i to joj je bilo dovoljno za izjednačenje na 1: u setovima.

A što je tek bilo u trećoj, odlučujućoj dionici. Hrvatica je povela 2:0, ali vodstvo nije dugo trajalo te je Mladenovic poravnala breakom i odvela susret u neizvjesnu završnicu u kojoj je na kraju, nakon lutrije gemova, više sreće imala Lučić-Baroni.

Prvo je spasila tri break-lopte osvojivši pet poena zaredom, a potom je pri vodstvu 6:5 na servis protivnice imala dvije meč lopte, ali ih je ispustila nakon serije izmjena u vodstvu. O pobjednici i putnici u treće kolo je tako morala odlučivati 13. igra, koja je bila itekako dramatična.

Mladenovic je ispustila četiri lopte za pobjedu, a Lučić-Baroni je iskoristila tek sedmu i s 15:13 je zaključila susret u kojem je spasila 15 od 23 break lopte.

Suparnica u trećem kolu bit će joj pobjednica dvoboja između Amerikanke Madison Keys i Njemice Laure Siegmund.

WTA Charleston, 1/16 finala:

Lučić-Baroni - Mladenović 4:6, 6:4, 7:6(13)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mirjana Lučić-BaroniWTAWTA CharlestonKristina Mladenovic

Ostale Vijesti