Šok na US Openu! Federer izgubio od 29-godišnjaka koji nikada nije prošao treće kolo Grand Slam turnira

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 04.09.18. | 07:24

Ostali smo bez meča Federer - Đoković.

Veliko iznenađenje dogodilo se noćas na US Openu. U osmini finala Roger Federer je izgubio od 29-godišnjeg Australca Johna Millmana. Nakon nešto više od tri i pol sata teniske borbe rezultat je bio 3:6, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3).

Počelo je dobro za Federera – već na prvom servis gemu svojeg protivnika ostvario je break kojeg je držao do kraja prvog seta, a poveo je i s 4:2 u drugom setu. No, Australac se vratio – pred kraj tog seta dva puta breaknuo švicarskog tenisača, a zatim mirno držao svoj servis i bio koncentriran u tie-br eaku trećeg seta. U četvrtom je prvi izgubio servis, ali ga odmah i vratio te u tie-breaku došao do najveće pobjede u svojoj karijeri.

Millmanu je ovo najveći rezultat na nekom Grand Slam turniru u svojoj karijeri. Do sada je tri puta igrao u trećim kolima nekog od četiri najveća turnira na svijetu, a sada ga u četvrtfinalu čeka Novak Đoković.

Federer po drugi put zaredom iznenađujuće ispada na Grand Slam turnirima, a bez obzira na ovaj poraz nakon US Opena će i dalje biti drugi tenisač svijeta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Roger FedererJohn MillmanUS OpenATP

Ostale Vijesti