Snježana Pejčić naciljala broncu i olimpijsku normu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 08.09.18. | 12:19

Nova medalja osigurala plasman na Olimpijske igre.

Najbolja hrvatska streljačica Snježana Pejčić u subotu je na Svjetskom prvenstvu u korejskom Changwonu osvojila brončanu medalju u gađanju malokalibarskom puškom, u disciplini 50m trostav te je ispunila olimpijsku normu za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

U jutrošnjem finalu Pejčić je imala rezultat od 446,4 kruga. Svjetska prvakinja je Ruskinja Julia Karimova s 461,1, a srebro je osvojila Nijemica Isabella Straub (459,5).

Snježana Pejčić osvojila je mnogobrojna odličja za Hrvatsku te je ovu broncu pridružila bogatoj kolekciji: brončanoj medalji s OI u Pekingu 2008., srebru sa Svjetskog prvenstva u Granadi 2014., trostruka je Europska prvakinja te isto toliko puta srebrna, a osvojila je i zlato na Mediteranskim igrama u Pescari 2009.

S obzirom da je najveći uspjeh u streljaštvu odličje na Olimpijskim igrama, a Snježani se Azija već pokazala sretnom, u već spomenutom Pekingu 2008., s nestrpljenjem očekujemo njen nastup u Tokiju 2020. i vjerujemo da će opet naciljati novo odličje za Hrvatsku.   

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

streljaštvoSnježana Pejčić

Ostale Vijesti