Službeno: Poznat datum i mjesto uzvrata između Wildera i Furyja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.12.19. | 19:16

Boks opet nudi ogromna uzbuđenja.

Deontay Wilder i Tyson Fury sastavnice su jednog od većih rivalstava u današnjem profesionalnom boksu.

Ova dva elitna borca susreli su se već 1. prosinca 2018. u spektaklu u jednoj od najpoznatiji dvorana svijeta, Staples Centru u Los Angelesu. Meču je nazočilo 18 tisuća ljudi, a završio je remijem, iako su mnogi složni kako je američki borac zaslužio pobjedu. Unatoč tome, neodlučen ishod bio je dovoljan da zadrži naslov po WBC verziji.

Dugo se čekalo na potvrdu o revanšu, ali sad se sve zna: 22. veljače u Las Vegasu, u dvorani MGM Grand Garden Arena čeka nas nova boksačka poslastica. Deontay Wilder je boksač za kojeg se mnogi (a i on sâm) slažu da je vlasnik najrazornijeg udarca u povijesti sporta. Uostalom, u posljednjoj, 12. rundi prvog meča je rušio Furyja, te se općenito smatra za možda najatraktivnijeg boksača današnjice.

Englez Tyson Fury je boksač poznat po pametnom boksu i dobroj tehnici za svoje dimenzije, odnosno visinu i rasponu ruku, kojima je superioran čak i samom Wilderu (206/216 naspram 201/211 centimetara).

Ono što publika najnestrpljivije iščekuje meč je između Wildera i prvaka po ostalim verzijama, Anthonyja Joshue. Teška kategorija je, nakon dugog razdoblja monotonije i nezanimljivosti, zadnjih godina dobila na drami, kao i na atraktivnosti. U prvom planu je trijumvirat Joshua, Wilder i Fury, a iz drugog plana se umiješao fascinantni i simpatični Amerikanac meksičkog porijekla, Andy Ruiz jr., koji je šokantno prošlog proljeća nokautirao Joshuu i oduzeo mu naslove.

Britanac je prije tri tjedna u uzvratu u Saudijskoj Arabiji dominantno, jednoglasnom odlukom, vratio pojaseve nakon što je naučio lekciju iz poraza u prvom meču, kojeg mnogi označuju kao najveće iznenađenje teške kategorije još od 1990. i poraza Mikea Tysona od Jamesa ''Bustera'' Douglasa, koji je trebao biti samo još jedan rutinski meč ''Iron Mikea'' prije dugo očekivanog sraza protiv Evandera Holyfielda.

U borbu za vrh teške kategorije sigurno će se uključiti i Oleksandr Usyk, dugogodišnji apsolutni vladar poluteške kategorije, koji je u njoj dokazao sve što je imao te je shvatio da je vrijeme za onu kraljevsku. U svom je debiju ovog listopada uspješno debitirao pošto je pobijedio Amerikanca Chazza Witherspoona.

Naravno, tu je i naš Filip Hrgović, koji se nezaustavljivo penje prema vrhu teške kategorije, a bude li sve po planu, kroz otprilike dvije godine maksimalno mogli bi očekivati njegov meč s nekim od boraca iz najvišeg ešalona sporta. Teško je davati kategoričke procjene, s obzirom da promotori, kao i borci, u boksu veoma puno kalkuliraju, važu kada bi im bilo najbolje tempirati meč kako bi osigurali najbolje šanse za pobjedu, kao i zaradu.

Boksačima poput našeg Filipa, koji još uvijek čekaju priliku iz drugog plana, u toj je situaciji vjerojatno najpametnije oboružati se strpljenjem. A mi ćemo do tada s velikim zadovoljstvom pogledati neke od, nadamo se, njegovih budućih protivnika u mečevima za pojas.

 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Filip HrgovićBoksAndy RuizAnthony JoshuaTyson FuryDeontay Wilder

Ostale Vijesti