Službeno potpisano: Hajduk dao veliku financijsku injekciju splitskom sportu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.17. | 15:40

Hajduk je s milijun i pol kuna pomogao Splitskom savezu sportova u trenutku kada gradski proračun nije izglasan.

Na Poljudu je danas održana press konferencija na kojoj nije bilo riječi o nadolazećem derbiju s Dinamom, već o nečem sasvim drugačijem.

Naime, na njoj su predstavnici Splitskog saveza sportova, Grada Splita i Hajduka potpisali ugovor između Splitskog saveza sportova i Hajduka kojim Hajduk posuđuje iznos od milijun i pol kuna SSS-u. Taj iznos je krucijalan za funkcioniranje Saveza sportova u trenutku kada neizglasavanjem gradskog proračuna u pitanje doveden njegov rad. Hajduk je tako uvelike pomogao radu „malih“ sportskih kolektiva u gradu, u trenutku „političkog i financijskog vakuuma prema splitskom sportu“.

„Danas je i službeno potpisan ugovor između Hajduka i Splitskog saveza sportova, u kojem smo se mi obvezali da ćemo u razdoblju političkog i financijskog vakuma prema splitskom sportu, financijski uskočiti i premostiti to razdoblje. Sretan sam i ponosan što možemo krenuti u smjeru skidanja stigme da Hajduk sprječava razvoj splitskoga sporta, naprotiv, mi želimo pomagati svim sportovima, pojedinačnim i ekipnim, naša su vrata otvorena svima“, izjavio je predsjednik Kos.

Izraze zahvale dijele i pročelnik službe za sport i sportsku infrastrukturu grada Splita Hrvoje Akrap, kao i predsjednik Splitskog saveza sportova Ivan Veštić.

„Ovom pozajmnicom ne pomaže se samo klubovima, nego i građanima grada Splita, jer ćemo uspjeti nastaviti kontinuitet pokrivanja troškova natjecanja. Roditelji djece koja treniraju i nastupaju neće morati plaćati natjecanja, i s te strane velika zahvala Hajduka. Napokon cijeli splitski sport puše u isto jedro, i nadamo se da će se ova suradnja nastaviti i ubuduće“, riječi su Hrvoja Akrapa.

„Danas je dug na ime kredita oko 23 milijuna kuna i on će biti vraćen do listopada. U ugovoru o korištenju stadiona postoji i obaveza grada da ulaže u infrastrukturu, no grad nikad nije donio plan investicije, da se zna što i kako, a  jedinu veću investiciju u 38 godina Poljuda grad je imao 2014., obnovu travnjaka i drenaže. Samim poslovanjem klub je sebe doveo u situaciju da se izvede iz financijskih dubioza i bude ono što treba, da sam sebi može priuštiti ulaganja u stadion i u akademiju. Obzirom da grad nema proračun, dali smo  suglasnost za ulaganje, a grad će nakon procjene neovisnog vještaka priznati investiciju. Ostatak će Hajduk vratiti“, dodao je Akrap.

Ivan Veštić je naglasio kako je Hajduk pokazao poštovanje prema sredini iz koje dolazi.

„Ovo je iskaz povjerenja, poštovanja i osjećaja za sredinu iz koje dolaziš. Malo ćemo olakšati klubovima, sportašima i trenerima da realiziraju svoje programe, da uspiju završiti natjecanja, ili ih započeti, da se bezbolno premosti financijski vakum koji ćemo po izglasavanju proračuna uspjeti nastaviti“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan KosNadzorni odbor Hajduka

Ostale Vijesti