foto: Action Images
foto: Action Images

Sjajni Marin Čilić svladao 14. tenisača svijeta za polufinale Stuttgarta!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 19:07

Marin Čilić nastavlja "bildati" formu na travnatoj podlozi

Marin Čilić je danas igrao sjajan tenis u Stuttgartu protiv 14. igrača svijeta iz Kanade, Denisa Shapovalova. Slavio je sa 7-5, 7-6 u četvrtfinalu jakog turnira serije 250 na travnatoj podlozi. Shapovalov se puno puta “ponudio” Marinu, čak 9 puta mu je pružio šansu za break. Marin je iskoristio dvije, što je bilo dovoljno za slavlje u prvom setu. Drugi set donio je izjednačenu borbu i tie-break, gdje je Čilić pronašao koncentraciju na ključnim poenima i tako potvrdio svoj prolazak u polufinale. Shapovalov je bio nervozan na svom servisu, napravio je čak 7 dvostrukih pogrešaka i tako poklonio još pokoji poen našem drugom najboljem tenisaču na trenutnoj ATP ljestvici.

Shapovalov i Čilić su se do sad susreli pet puta. Tri pobjede ima 22-godišnji Kanađanin, Marin je slavio dvaput, prvi puta u Baselu 2018. godine, U borbi za finale, Čiliću će se suprotstaviti bolji iz susreta de Minaur – Rodionov. S druge strane ždrijeba, za finale će se boriti Auger-Aliassime i Sam Querrey. Polufinala su na rasporedu sutra.

Spomenimo i da je trenutni “kralj” Stuttgarta Mateo Berrettini, no on ove sezone nije nastupio zbog primamljivijih obaveza na Roland Garrosu. Turnir se 2020. godine nije ni održao zbog pandemije koronavirusa,.


Tagovi

Marin ČilićDenis ShapovalovATPATP Stuttgart

Ostale Vijesti