Sjajan uvod za Davis Cup: Pavić potopio najbolji francuski par

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 12.11.18. | 15:16

Počeo je Masters u Londonu.

U prvom meču na ATP finalu u Londonu, austrijsko-hrvatski par Oliver Marach & Mate Pavić s 2:0 u setovima pobijedili su francuasku kombnaciju Pierre-Hughes Herbert & Nicolas Mahut. Bilo je 6:4, 7:6 (3) čime su napravili prvi korak ka plasmanu u polufinale.

Drugi i treći igrač svijeta u parovima odradili su sjajan dvoboj u kojem su rivalima iz Francuske pružili samo dvije brejk lopte, dok su ih sami izborili pet. U prvom setu ključni trenutak dogodio se vrlo rano, već kod 1:1. Do kraja seta Splićanin i njegov kolega savršeno su servirali i lakoćom obranili stečenu prednost. 

Nastavak nam je donio dosta napetiju igru. Iako, opet na startu seta najbolji svjetski par dolazi do brejka i sve do 4:3 činilo se kako ćemo gledati reprizu prethodnog seta. Međutim, kod 30:30, Herbert i Mahut rade dva sjajna poteza i vraćaju oduzeti servis. Na kraju se sve odlučivalo u trinaestoj igri, a tu nije bilo nikakvih dvojbi. Laganih 7:3 za pobjedu koja otvara vrata polufinala. 

Sjajna je to uvertira i u Davis Cup finale koje se od 23. do 25. studenog igra u Lilleu. Herbert i Mahut najbolji su francuski par i sigurno će drugog dana biti protivnici hrvatskom paru. 

(foto: Reuters)


Tagovi

ATP FinalsMate PavićOliver MarachPierre-Hugues HerbertNicolas Mahut

Ostale Vijesti