Senzacionalni Borna Ćorić pobijedio Federera i skinuo ga s prvog mjesta ATP liste!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.06.18. | 15:14

Najveća pobjeda u karijeri mladog tenisača.

Borna Ćorić odigrao je meč karijere i u tri seta osvojio ATP turnir iz serije 500 koji se igra u njemačkom Halleu. U finalu je pobijedio velikog Rogera Federera sa 7-6, 3-6 i 6-2!

U prvom setu oba su tenisača čvrsto držala svoj servis sve do rezultata 6-5 za Federera. Tada Borna spašava break loptu i osigurava tie break.Tamo je Federer imao 6-4 vodstvo i servis, ali Borna radi veliki preokret i sa 8-6 u trinaestoj igri osvaja prvi set. Drugi set ponudio nam je gotovo identičnu igru s obje strane. Nažalost, kod 4-3 vodstva Federera, trenutak dekoncentracije Borni je odnio servis te uskoro i drugi set. 

Iako se činilo da je Federer tada u naletu, u trećem smo setu gledali senzacionalan tenis Ćorića. Čak je dva puta oduzeo servis velikom Švicarcu i dominantno stigao do pobjede! Ovime je Borna osvojio svoj drugi turnir u karijeri, prvi iz serije 500. Na novoj ATP listi Ćorić će biti 21. tenisač svijeta (najbolji plasman karijere) te će imati status nositelja na Wimbledonu. Što se Federera tiče, on je ovim porazom izgubio 200 bodova jer je branio naslov u Halleu. Time će od ponedjeljka prvo mjesto vratiti Rafael Nadal. Na Race listi (utrka za završni turnir osmorice najboljih) Borna se popeo na sjajno 9. mjesto i u nastavku sezone imat će veliku priliku boriti se da završi sezonu među 10 najboljih igrača svijeta. 

Ovaj turnir idealna je najava za nastup Ćorića na Wimbledonu. Do turnira u Halleu, Borna je imao samo dvije ATP pobjede u karijeri na travnatim turnirima, dok su ovdje redom padali Alex Zverev, Nikoloz Basilašvili, Andreas Seppi, Roberto Bautista - Agut te na kraju najtrofejniji tenisač u povijesti Roger Federer

(foto: Pixsell)


Tagovi

ATP HalleBorna ĆorićRoger Federer

Ostale Vijesti