Saša Hiršzon za Germanijak: Bitno je da Ćorić starta pobjedom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.02.18. | 12:12

Prvi meč počinje u 14 sati.

Hrvatska teniska reprezentacija danas s početkom u 14 sati u Osijeku otvara prvo kolo Svjetske skupine Davis Cupa protiv reprezentacije Kanade koja je u Grad na Dravi stigla bez prvog reketa, Miloša Raonica. No, ni Hrvatska prvog dana neće moći računati na Marina Čilića kojem je potreban odmor budući da je prošle nedjelje igrao finale Australian Opena u kojem je nakon pet setova izgubio od velikog Rogera Federera.

Tako će ovogodišnji Davis Cup otvoriti Borna Ćorić, 47. na svijetu protiv 141. Kanađanina Petera Polanskog, a nakon njegovog meča na terene Gradskog vrta izaći će Viktor Galović (48. na svijetu) i sjajni 18-godišnji Kanađanin Denis Šapovalov koji drži 48. mjesto na ATP ljestvici.

U sklopu najave današnjih mečeva porazgovarali smo s bivšim reprezentativcem, a danas teniskim trenerom Sašom Hiršzonom.

„Čujem da je Borna u dobroj formi i da je odradio dobre pripreme te mislim da je jako bitno da Ćorić otvori s pobjedom kako bi rasteretio Galovića kojem će ovo biti prvi natjecateljski meč za reprezentaciju. S obzirom na to da ni Kanađani nisu kompletni, prvi dan bi mogao završiti s rezultatom 2:0 za nas“, rekao nam je Hiršzon.

Kakva su očekivanja od Galovića, koji je prilična nepoznanica za hrvatsku javnost? Čovjek je u godinu dana skočio za više od 300 mjesta na ATP ljestvici

„Za njega će ovo biti novo iskustvo, igrati prvi puta pred domaćom publikom u Davis Cupu. Sigurno mu neće biti lagano, no, ako Borna otvori pobjedom pritisak će mu biti manji. Ali, ovo je Davis Cup koji je uvijek nepredvidiv i ovdje renking nije važan. Izbornik je dobro porazmislio koga će staviti, sigurno se dobro upoznao s Galovićem i od njega možemo očekivati dobre igre u Osijeku“.

Koliki je rizik odigrati bez Čilića prvi dan, što ako dana startamo s 0:2 i onda nastane panika?

„Mislim da neće prvi dan završiti s 0:2, na to ne smijemo niti pomisliti. Siguran sam da je stručni stožer dobro porazmislio i donio najbolju odluku koga će staviti. Marinu sigurno nije lagano, došao je prije koji dan iz Australije i finale je sigurno ostavilo traga na njemu, ponajviše fizičkog. On bi sigurno igrao danas, ali jednostavno nije spreman. Nije lagano odmah zaigrati nakon promijene kontinenta, vremenske zone i podloge. Ali, on je ovdje. Ne daj Bože da nakon prvog dana bude 0:2, ali Marin je tu, može nastupiti i u parovima. Sam je izjavio da je na raspolaganju od subote“, rekao nam je za kraj Hiršzon.

Razgovarao: Niko Rukavina

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Viktor GalovićMarin ČilićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti