Rutinske pobjede Liverpoola i Tottenhama, rekordni šou mladog Abrahama

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.09.19. | 18:17

Favoriti su danas odradili svoju zadaću.

Odigrano je šest utakmica petog kola engleskog Premiershipa u kojima su favoriti opravdali svoje uloge.

Tottenham je sjajnim prvim poluvremenom riješio utakmicu protiv Crystal Palacatze slavio rezultatom 4:0. U 10. minuti Alderweireld je preciznom dubinskom loptom pronašao Sona, koji je majstorski primio loptu te se lažnjakom riješio obrambenog igrača i rutinirano matirao Guaitu za 1:0. Već u 21. minuti domaćini povećavaju vodstvo nesretnim autogolom van Aanholta. Aurier je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora gostiju te uputio oštru prizemnu loptu, kojoj lijevi bek Palaca dodirom mijenja smjer i posprema je iza svog vratara.

Samo dvije minute kasnije ponovno Aurier s desnog boka ubacuje loptu i pronalazi Sona, koji iz prve pogađa za svoj drugi, a Tottenhamov treći gol. Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan pogodak u mreži gostiju. Ovaj put je s desnog boka ubacio Kane i pogodio na suprotnoj strani samog Lamelu kojem nije bio problem zabiti za pokazat će se konačnih 4:0.

Manchester United je na svom terenu svladao Leicester rezultatom 1:0. Crveni vragovi su do jedinog pogotka na utakmici došli u osmoj minuti preko Rashforda iz kaznenog udarca.

Chelsea je u sjajnoj utakmici na gostujućem terenu svladao Wolverhampton rezultatom 2:5. Posebno trebamo istaknuti mladog Abrahama, koji je postao najmlađi igrač Chelsea s postignutim hat-trickom. Gosti su već nakon prvih 45 minuta vodili 0:3, strijelci su bili Tomori u 31. minuti i Abraham u 34. i 41. minuti. Mladi napadač Chelsea je u 55. minuti postigao gol za 0:4, a u 69. minuti se opet upisao u strijelce, ali ovaj put loptu je pospremio u svoju mrežu za 1:4. Cutrone je u 85. minuti zabio za 2:4, a mladi Mount u 96. minuti postavlja konačnih 2:5.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">3 – Tammy Abraham (21y 347d) has become the youngest ever Chelsea player to score a Premier League hat-trick, and is the youngest Englishman to do so in the competition since Raheem Sterling (v Bournemouth) in October 2015. Outstanding. <a href="https://t.co/huibRPCliW">pic.twitter.com/huibRPCliW</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1172892273035661313?ref_src=twsrc%5Etfw">September 14, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Brighton je na svom terenu remizirao s Burnleyjem rezultatom 1:1. Domaćini su poveli u 51. minuti preko Maupaya, no u smiraju utakmice, točnije u 91. minuti Hendrick zabija za bod gostiju.

Southampton je pobijedio u gostima Sheffield United rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici djelo je Djenepoa u 66. minuti.

U ranijoj utakmici dana Liverpool je na Anfieldu svladao Newcastle rezultatom 3:1. Gosti su u sedmoj minuti poveli fenomenalnim golom Willemsa. Atsu je uposlio Nizozemca, koji se sjajno rješava Alexsandra-Arnolda i još ljepšim udarcem posprema loptu za 0:1.

No, veselje gostiju nije dugo trajalo, Robertson je u 28. minuti uposlio Manea, koji sjajnim udarcem matira Dubravku za 1:1. U 40. minuti gosti su izgubili loptu na centru, lopta dolazi do Firmina, koji sjajno upošljava utrčalog Manea, a Senegalac sretno i spretno prebacuje Dubravku za preokret i rezultat 2:1.

U 72. minuti Redsi fenomenalnom akcijom završavaju priču. Salah je odigrao loptu za Firmina, a sjajni Brazilac petom vraća loptu Egipćaninu, koji se prošetao obranom gostiju i matira Dubravku za konačnih 3:1.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Tammy AbrahamSadio ManeMohamed Salah

Ostale Vijesti