Razočarani Dodig nakon oproštaja od Zagreba: Napravio sam početničku pogrešku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.02.15. | 20:45

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije uspio proći drugu prepreku na PBZ Zagreb Indoorsu i izboriti plasman u četvrtfinale.

U osmini finala ga je, nakon dva i pol sata igre, zaustavio osmi nositelj, Španjolac Marcel Granollers, sa 7:6(8), 4:6 i 6:3. Propustio je čak sedam break lopti, iskoristio samo jednu, a imao je i sedam set lopti i iskoristio je samo jednu. A najviše žali promašenim poenom u tie-breaku, koji se na kraju pokazao ključnim trenutkom susreta. Na set lopti je imao prazan teren i uspio je promašiti nemoguće, a loptica je nes(p)retno završila u mreži.

„Taj poluvolej me je sigurno poremetio u nastavku meča. Bila je to moja osobna pogreška. Najgore što vam se može dogoditi u tenisu i to su one početne pogreške su kada odlučite odigrati na jednu stranu i onda to u zadnji tren odlučite promijeniti. To sam ja napravio i izgubio sam pogled na lopticu, a to su osnovne stvari koje vas uče u tenisu da ne smijete raditi. Ali to se događa svima, pa i najboljima i naravno da ću pokušati naučiti iz toga nešto“, rekao je poslije meča Dodig, koji je na konferenciju za novinare došao s ledom na ruci. Dovoljno govori kakav je težak i neizvjestan meč odigrao.

Ali ključni trenuci dogodili su se u prvom setu, kojeg je imao na dlanu, ali je Granollers uspio izvući deblji kraj.

 „Sigurno da je prvi set bila jedna smjernica i kako sam ja želio igrati. Znao sam da će biti fizički zahtjevan meč i zbog toga sam htio stisnuti, ali nisam iskoristio te sve prilike koje sam imao“.

Uspio je osvojiti drugi set, ali više od toga nije išlo.

U drugom setu sam malo fizički pao jer na neke kratke lopte nisam mogao doći dovoljno kvalitetno. Taj prvi set mi je uzeo malo više energije i taj poluvolej me je sigurno poremetio u nastavku meča“.

Pad u igri očekivano se osjetio i u odlučujućem, trećem setu.

„Pokušavao sam dobiti tu neku pozitivnu energiju ali noge su išle sve sporije, servis je padao što je više meč odmicao. Noge nisu bile kao na početku u prvom setu gdje je sve bilo odlično. To mi je sve poremetilo jer je bio vrlo zahtjevan meč. Puno se trčalo, to sam želio izbjeći, na tome sam radio u prvom setu, ali nisam uspio“, zaključio je Dodig.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan DodigMarcel GranollersPBZ Zagreb IndoorsTenis

Ostale Vijesti