Rasplet PBZ Zagreb Indoorsa: Draganja lovi svoju drugu titulu, Seppi i Garcia-Lopez za potvrdu fantastičnog tjedna

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.02.15. | 10:41

Zagrebačka će publika danas uživati u finalnim susretima PBZ Zagreb Indoorsa. Nakon šest dana vrhunskog tenisa na rasporedu su finalni okršaji pojedinačne konkurencije i igre parova.

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez i Talijan Andreas Seppi sasvim su zasluženo rezervirali centralni teren Doma Sportova ove nedjelje. U 16 sati će odlučiti o konačnom pobjedniku, a tko god da podigne trofej zagrebačkog ATP-a serije 250, bit će to i više nego opravdano.

Obojica su odigrali turnir na najvišoj razini bez previše stagnacije u svojoj igri, iako je peti nositelj Andres Seppi čak tri puta odlazio u odlučujuće setove. U prvom je kolu izbacio Nizozemca Haasea, zatim se riješio Britanca Warda, u četvrtfinalu je pao Berankis, a jučer je pokazao najuvjerljiviju igru riješivši pitanje finalista protiv  Španjolca Granollersa-Pujola.

S druge strane, treći nositelj Garcia-Lopez imao je mnogo lakši raspored. Prvo kolo odradio je kao gledatelj, dok su nakon toga redom padali Džumhur, Troicki i Baghdatis. Riječ je o tenisaču koji cijeli meč odraditi na izuzetno visokom nivou, bez previše neforsiranih pogršaka. Servisa fantastično tijekom cijelog turnira što je potvrdio i Baghdatis nakon jučerašnjeg meča polufinala.

Trebao bi ovo biti veliki spektakl u Velikoj dvorani Doma sportova, a bit će zanimljivo vidjeti može li Seppi napokon uzeti skalp Španjolcu koji na svom kontu ima već četiri pobjede iz isto toliko međusobnih ogleda protiv Talijana. Ipak, posljednji meč odigrali su prije tri godine u Dohi, a tri godine su ipak prevelik razmak za bilo kakve usporedbe.

„Međusobni rezultati su na njegovoj strani, ali tako je bilo i protiv Federera. Sada je riječ o finalu gdje bilo kakve statistike padaju u vodu. Naš posljednji susret odigran je prije tri godine i dosta se toga od tada promijenilo“, rekao je Seppi kojemu bi ovo, u slučaju pobjede, bila tek prva titulu nakon 2012. godine i moskovskog ATP-a.

DRAGANJA I KONTINEN U SVOM TREĆEM FINALU

Hrvatski tenisač Marin Draganja pobrinuo se da domaća publika do kraja isprati bar jednog našeg predstavnika. Vrlo smo rano ostali bez svih hrvatskih tenisača, ali je 23-godišnji Splićanin, zajedno s partnerom Henrijem Kontinenom, opravdao prefiks drugog nositelja turnira u konkurenciji igre parova.

U 13 sati i 30 minuta na centralnom terenu Doma sportova počet će njihov finalni meč protiv Francuza Fabricea Martina i Indijca Purava Raje. Bit će to njihov prvi međusobni ogled u koji ulaze u bitno drugačijem ritmu. Hrvatsko-finska kombinacija suvereno je stigla do posljednjeg dana ovog turnira, s tri slavlja sa po 2:0 u setovima. S druge strane, Martin i Raja odigrali provlačili su se kroz odlučujuće igre u sva tri ogleda, ali su puni samopouzdanja nakon izbacivanja prvih nositelja Matkowskog i Lindstedta u četvrtfinalu.

Pred nama je finale protiv para kojeg nismo očekivali ovako daleko. Vjerovali smo kako će tu biti neka druga imena, ali očito je kako su oni bili najbolji u gornjem dijelu ždrijeba“, oprezan je bio Draganja u najavi današnjeg finala.

PBZ Zagreb Indoors, finala:

13.30 Marin DRAGANJA/Henri KONTINEN (2) – Fabrice MARTIN/Purav RAJA
16.00 Guillermo GARCIA-LOPEZ (3) – Andreas SEPPI (5)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATPGuillermo Garcia-LopezAndreas SeppiHenri KontinenMarin DraganjaPBZ Zagreb Indoors

Ostale Vijesti