Prvak s juga Hrvatske: Teško nam je trenirati kad počne turistička sezona

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.07.17. | 14:05

Tri su naslova osvojena ove sezone u Župi dubrovačkoj.

Došli smo do kraja naše serije tekstova o prvacima četvrtih hrvatskih liga. Nakon što smo predstavili Polet, Čepin, Garić, Pazinku, Udarnik, Uraniju, Zagoru i Škabrnju, došli smo i do Župe dubrovačke.

Nogometaši Župe dubrovačke osvojili su prvo mjesto Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske lige i tako došli do kvalifikacija za Treću ligu. No, tamo su od njih u dvije utakmice bili bolji nogometaši Uranije iz Baške Vode. Ukupno je bilo 7:0 pa će Župa dubrovačka i sljedeće godine igrati isti rang natjecanja kao i ove.

No, to nije pomutilo slavlje u redovima Župe dubrovačke. Ulazak u treći rang hrvatskog nogometa bio bi bonus, ali sezona je uspješna i bez toga.

„Nisam očekivao da ćemo biti prvi, ali sam očekivao da ćemo se boriti za prvo mjesto. Vidio sam da ekipa iz Komina ima dobre, dobre temelje, imaju dobru upravu i ambicije. Mislio sam da će oni ove godine voditi važnu riječ, ali se pokazalo da ne mora značiti da ako imaš sve, da će ti doći rezultat. To ne znači da mi nismo imali dobru podršku, dapače, mi smo također bili vrhunski praćeni od strane uprave“, rekao nam je Josip Papić, igrač-trener koji je Župu vodio do naslova.

„U klubu sam sezonu i pol, a prisiljen sam bio da pomognem klubu. Mi smo mali klub, nemamo velik broj igrača pa sam stavio na raspolaganje. Kad nam nedostaje igrača, uskočim i to je to. Baš kad nas sila natjera.“

A sila je Papića na teren znala natjerati u drugom dijelu sezone, kada su igrači sve češće izbivali s treninga i utakmica zbog jednostavnog razloga.

„Tijekom zimskog dijela sezone, kad su svi igrači na svom terenu, mi smo fizički dominirali nad svim protivnicima. Čim je krenula turistička sezona, pa i predsezona, teško smo skupljali te momke. Oni su opravdano odsutni, moraju nešto zaraditi. Teško je trenirati ekipu u ljetnim periodima uz more. I stoga svojim igračima skidam kapu za sve što su napravili. Uskladili su obveze na poslu i u klubu i osvojili smo ligu.“

Kada je već tako, onda bi Župa vrlo teško složila momčad za Treću HNL koja je puno teža od ovog ranga natjecanja. Zanimalo nas je ima li klub uopće uvjete za promociju u viši rang.

„Ako ćemo gledati teren i objekte, jedini klub koji ima uvjete za treću ligu je Urania. Oni, opet, imaju neke druge nedostatke, ali to nije važno. Mislim da Župa nema uvjete da igramo treću ligu, ali uprava je planirala igrati, nismo uspjeli, idemo dalje i gotovo.“

Sljedeće godine onda opet napad na sami vrh?

„Ovisi o tome hoće li Neretva ispasti u našu ligu. Oni su odmah jedan korak ispred svih ako budu u našoj ligi.“

Ove godine prave šanse za Treću HNL nije bilo. Urania je u Baškoj vodi pobijedila sa 6:0, a Župa ni u uzvratu nije uspjela pobijediti. Bilo je 1:0 za goste, nove trećeligaše.“

„Odmah poslije prve utakmice sam im čestitao. Stvarno su radili pametno, radili planski. Imaju vrhunske uvjete i na kraju krajeva su bolji od nas. Imaju širu klupu i kvalitetnije igrače pa su zaslužili prolazak. Njihov rad nam je smjernica gdje trebamo ići dalje.“

A na ovu sezonu u Župi nisu ponosni samo zbog uspjeha seniora. I njihove mlade kategorije, U8 i U10 postali su županijski prvaci.

„Vidim da se radi svaki dan, a rezultati pokazuju da se radi kvalitetno. Treba raditi i rezultat neće izostati“, zaključio je Papić.

(Foto: Tonći Vlašić)


Tagovi

prvaci četvrtihizdvajamo

Ostale Vijesti