Porazi Martić i Fett na startu Luksemburga

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.10.17. | 20:08

Bez hrvatskih predstavnica u osmini finala.

Naše tenisačice Petra Martić i Jana Fett oprostile su se od dvoranskog WTA turnira u Luksemburgu već u prvom kolu.

Martić je pružila odličan otpor Njemici Andrei Petković, izgubivši nakon tri seta sa 6:1, 3:6 i 7:6(5) za dva sata i 23 minute igre.

26-godišnja Splićanka, koja je posljednji nastup imala na US Openu krajem kolovoza, izgubila je prvi set dvaput prepustivši servis suparnici. U drugom se vratila i izjednačila, uzevši break u šestom gemu  i izborila odlučujući treći set.

Petković je povela sa 5:3 i servirala za pobjedu, no Martić se pobrinula za preokret za 6:5. Imala je i tri meč lopte ali ih nije iskoristila i osvajačica je odlučena u 13. igri, u kojoj je uspješnija bila Petković. Sa 7:5 je osigurala pobjedu i prolaz u drugo kolo, odnosno osminu finala.

Ovo je bio njihov treći susret i prva pobjeda njemačke tenisačice.

Bolje sreće na istom turniru nije bila niti naša druga predstavnica, Jana Fett. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, Fett je izgubila od 86. tenisačice svijeta, Ruskinje Jevgenije Rodine sa 7:5 i 6:3 za sat i pol igre. Hrvatica je izgubila svoj servis u trećem gemu prvog seta i protivnica je povela sa 2:1, a vratila se u osmom gemu kada je poravnala na 4:4. Povela je Fett sa 5:4 i imala tri set lopte, ali ih ne koristi i još k tome, gubi svoj servis i prvi set je bio riješen.

U drugom je triput kiksala na svom servisu, a Rodina samo jednom i to je bio ključ poraza.

WTA Luksemburg, prvo kolo:

Petković - Martić 6:1, 3:6, 7:6(5)
Fett - Rodina 5:7, 3:6

(Foto: Action Images)


Tagovi

Petra MartićJana FettWTAWTA Luksemburg

Ostale Vijesti