Pokušaj broj 11: Hrvatska u iščekivanju supermeča Čilića i Đokovića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.11.14. | 11:22

Najbolji hrvatski tenisač večeras će od 21 sat igrati prvi meč na prestižnom ATP World Masters Touru u Londonu.

„Više bih volio igrati u skupini s Federerom jer s Đokovićem imam jako loš omjer“

Riječi su to Marina Čilića novinarima BBC-ja samo nekoliko trenutaka prije ždrijeba skupina osmorice veličanstvenih u Londonu. Ipak, ostalo je samo na želji.

Marina je zapala skupina s Novakom Đokovićem protiv kojeg ima omjer 0-10, a večeras je pred njim novi, 11. pokušaj u kojem će nastojati srušiti najboljeg tenisača današnjice.

Oba tenisača dočekuju ovaj meč u odličnoj. To osobito vrijedi za Đokovića koji se 'prošetao' Pekingom i Parizom prije dolaska u London, a jedino mu je šangajske planove poremetio veliki Roger Federer u samom finalu. Kada govorimo o 'šetnji', onda to zaista i mislimo. Novak nije izgubio niti jedan set u prijestolnici Francuske, a pritom je rušio Kohlschreibera, Monfilsa, Murraya, Nishikorija i Raonića – najbolja imena svjetskog tenisa u ovom trenutku.

S druge strane, kod Marina se osjeća kako je očuvao onaj pobjednički mentalitet s US Opena, no sada mu probleme zadaje ozljeda desnog ramena koja ipak ne bi trebala predstavljati previše poteškoća.

„Neće biti problema oko nastupa, ali trebat će mi malo vremena da bi ruka bila 100% u redu“, rekao je Čilić u najavi londonskog Mastersa.

Marin je uzeo nešto dužu pauzu pred London otkazavši nastupe u Valenciji i Parizu, a nakon 22 dana pauze stiže mu najteži meč i protivnik koji mu zadaje noćne more.

Ipak, njihovi posljednji međusobni okršaji pokazuju kako je 'Čila' sve bliži konačnom udarcu prvom reketu svijeta. Iako ga je Đoković lako dobivao prvih sedam puta, posljednja tri njihova međusobna meča bila su sve samo ne neizvjesna. Spomenimo samo posljednji, na ovogodišnjem Wimbledonu, kada je Marin vodio s velikih 2:1 u setovima, ali je tada presudila mentalna kočnica 'starog' Čilića.

Marin je sada na jednoj sasvim drugoj teniskoj razini, a toga je svjestan i Đoković. Velika prednost našem tenisaču su dvoranski uvjeti zbog čega će imati veliku prednost prilikom servisa, ali i on sam zna kako igra protiv najboljeg reternera svijeta.

Za sve one koji ne mogu dočekati večerašnji meč, vrijeme si možete skratiti i ovom četverosatnom poslasticom iz Londona, ranije ove godine.

Prvi meč dana, ujedno i drugi susret ove skupine, igraju Stanislas Wawrinka i Tomaš Berdych u 15 sati.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATP World Tour FinalsNovak ĐokovićMarin Čilić

Ostale Vijesti