Počinje teniski tjedan u Zagrebu: Karlo Veliki prvi nositelj, Ćorić danas u akciji protiv bivšeg osvajača

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 02.02.15. | 10:31

Nakon teniskih mjesec dana u Australiji i prvog Grand Slama sezone u Melbourneu, tradicionalno je došao red na Zagreb koji će od 8. veljače po 10. put ugostiti jedne od najboljih tenisača današnjice.

PBZ Zagreb Indoors, uz Montpellier, europski je teniski centar ovog tjedna. Turnir serije 250 s nagradnim fondom 494 tisuće eura ugostit će strana teniska imena poput Andreasa Seppija, Marcosa Baghdatisa, Mikhaila Youzhnyja i Gillesa Mullera. No, najveća će svijetla biti uperena prema hrvatskim tenisačima, koji su u prilici po sedmi put uzeti tenisku titulu u zagrebačkom Domu sportova.

Četverostruki osvajač Zagreba Marin Čilić otkazao je nastup na turnira zbog problema s ozljedom ramenom koje nije u potpunosti spremno za najviše napore. Umjesto njega, mjesto prvog nositelja pripala je Ivi Karloviću. Hrvatske će boje u pojedinačnoj konkurenciji, osim 'diva sa Šalate', predstavljati Ivan Dodig, Borna Ćorić, Antonio Veić, Toni Androić i Mate Delić.

PBZ Zagreb Indoors s glavnim dijelom ždrijeba počinje danas, a prvi meč glavnog ždrijeba počinje nakon 14 sati na centralnom terenu Doma sportova susretom Ricardasa Berankisa i Lukasa Lacka. Odmah nakon njih stiže najtalentiraniji hrvatski igrač Borna Ćorić kojeg će zagrebačka publika bodriti protiv bivšeg osvajača ovog turnira iz 2008. godine Ukrajinca Sergiya Stakhovskog. Bit će to veliki test za 18-godišnjeg Zagrepčana koji bi na svom drugom nastupu u Zagrebu mogao pokazati velike stvari.

Nakon 18 sati na scenu stupaju Mate Delić i Nikola Mektić u igri parova protiv Gillesa Mullera i Igor Sijslinga.

Popis nositelja PBZ Zagreb Indoorsa:

1. Ivo Karlović
2. Adrian Mannarino
3. Guillermo Garcia-Lopez
4. Gilles Muller
5. Andreas Seppi
6. Mikhail Youzhny
7. Viktor Troicki
8. Marcel Granollers

(Foto: zagrebindoors.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATPATP ZagrebIvo KarlovićBorna ĆorićIvan DodigPBZ Zagreb Indoors

Ostale Vijesti