Počela nova teniska sezona: Pregled i najava turnira na otvaranju 2015.

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.01.15. | 09:14

Ženski dio toura već je krenuo, dok se početak tri jaka turnira u muškoj konkurenciji očekuje sutra. U igri su i naši predstavnici - Karlović, Dodig, Ćorić, Vekić, Konjuh i Lučić-Baroni.

 

ATP BRISBANE (4. siječnja – 11. siječnja)

Nagradni fond: 494.000 dolara

Nositelji: Roger Federer, Kei Nishikori, Miloš Raonić, Grigor Dimitrov, Lleyton Hewitt

Branitelj naslova: Lleyton Hewitt

Prvi je ovo turnir kojeg je otkazao naš Marin Čilić. Kako je naveo, problem predstavlja rame koje ga muči unazad nekoliko mjeseci. Naravno, njegovom bi pojavom Brisbane dobio dodatnu dimenziju, ali i ovako će biti ispunjen impresivnim imenima. Svakako drugi najjači muški turnir ovog tjedna u kojem će Federer, Nishikori i Raonić voditi veliku i neizvjesnu bitku.

ATP CHENNAI OPEN (5. siječnja – 11. siječnja)

Nagradni fond: 450.000 dolara

Nositelji: Stan Wawrinka, Feliciano Lopez, Roberto Bautista Agut, Guillermo Garcia-Lopez, David Goffin

Branitelj titule: Stan Wawrinka

Na jedinom indijskom touru nastupit će velika hrvatska nada Borna Ćorić. U prvom ga kolu očekuje sraz protiv Nizozemca Robina Haasea, dok bi ga u idućem kolu čekao branitelj naslova Švicarac Stanislas Wawrinka. Ne bi trebalo čuditi novo finale Švicarca, jer ostatak visoko postavljenih tenisača postavlja relativno lak zalogaj za 4. igrača svijeta. Ipak, ostaje pitanje na koji je način Stan the man odradio pripreme u prosincu.

ATP DOHA (5. siječnja – 10. siječnja)

Nagradni fond: 1,129.000 dolara

Nositelji: Novak Đoković, Rafael Nadal, Tomaš Berdych, David Ferrer, Ernests Gulbis

Branitelj titule: Rafael Nadal

U Dohi će novu tenisku godinu otvoriti naš Ivo Karlović. Div sa Šalate postavljen je za osmog nositelja, a prva mu je prepreka Čeh Lukaš Rosol. U daljnjoj fazi natjecanja, u potencijalnom četvrtfinalu, čekao bi ga Srbin Novak Đoković. Osim njega, hrvatske će boje braniti i Ivan Dodig kojeg u prvom kolu očekuje igrač s pozivnicom Mohamad Safwat, dok bi u drugom išao na prošlogodišnjeg osvajača Rafaela Nadala. Upravo će u Španjolca biti uprte sve oči ovog najizdašnijeg turnira na početku 2015. godine, zbog turbulentnog završetka prošle godine.

WTA BRISBANE (4. siječnja – 10. siječnja)

Nagradni fond: 1,000.000 dolara

Nositeljice: Maria Sharapova, Ana Ivanović, Angelique Kerber, Dominika Cibulkova

Braniteljica naslova: Serena Williams

Još odjekuje fantastična druga polovica prošle sezone kada je naša Mirjana Lučić-Baroni ponovo zasjala u teniskom svijetu. Najavila je tada kako od 2015. godine očekuje još mnogo bolje rezultate, a sada je u prvom kolu očekuje neugodna Amerikanka Christina McHale. Teška, ali ne i nepremostiva prepreka za našu tenisačicu. Prošlogodišnja osvajačica Serena Williams nije najavila svoj dolazak, što je najbolja moguća vijest za Mariju Sharapovu, prvu nositeljicu.

WTA SHENZHEN (4. siječnja – 10. siječnja)

Nagradni fond: 500.000 dolara

Nositeljice: Simona Halep, Petra Kvitova, Shuai Peng, Zarina Diyas, Monica Niculescu

Prošlogodišnja osvajačica: Na Li

S velikim se nestrpljenjem očekuje prvi nastup naše Donne Vekić u ovoj godini. Mnogo su veća očekivanja od mlade Osječanke koja bi ove sezone mogla napraviti nešto veći iskorak na WTA touru. Prva joj je prepreka Zarina Diyas, 33. igračica svijeta. Prva nositeljica Shenzhena je, očekivano, genijalna Rumunjka Simona Halep koja nakon impresivne prošle sezone nastoji ponoviti rezultate s kojim bi se približila Sereni Williams.

WTA AUCKLAND (5. siječnja – 10. siječnja)

Nagradni fond: 250.000 dolara

Nositeljice: Caroline Wozniacki, Sara Errani, Venus Williams, Barbora Zahlalova Strycova, Svetlana Kuznetsova

Prošlogodišnja osvajačica: Ana Ivanović

Novozelandski Auckland bit prva teniska postaja za našu Anu Konjuh. Dubrovkinju u prvom kolu očekuje Nijemica Mona Barthel, neugodna prepreka koja će najbolje pokazati u kakvom je stanju Ana dočekala početak ove godine. Na Aucklandu oće glavnu ulogu voditi prva nositeljica Caroline Wozniacki, koja je prošle sezone najavila kako bi napokon mogla napraviti nešto na nekom od Grand Slamova, a poznato je kako Dankinja svoje najbolje izvedbe pruža na početku godine.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTA AucklandWTA ShenzhenWTA BrisbaneATP DohaATP ChennaiATP BrisbaneWTAATP

Ostale Vijesti