Pobjednik Zagreba: Ovo je vrlo emotivan trenutak za mene

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.02.15. | 19:33

Jubilarno deseto izdanje PBZ Zagreb Indoorsa dobilo je španjolskog pobjednika.

 

To je 33. tenisač svijeta, Španjolac Guillermo Garcia-Lopez, koji je u finalu, u dva seta svladao favoriziranog Talijana, Andreasa Seppija. Seppi je u Zagreb stigao kao polufinalist Dohe i sudionik osmine finala Australian Opena i tenisač koji je u Melbourneu uspio izbaciti velikog Švicarca Rogera Federera, ali ga je u Zagrebu uspio zaustaviti 31-godišnji španjolski tenisač i ostaviti ga na deset pobjeda i četiri poraza ove sezone, kao jedinog igrača s takvim skorom ove sezone.

Uspio ga je Garcia-Lopez pobijediti prvi put na ATP Touru, u petom pokušaju, zbog toga i ne čudi kada je na uspješno iskorištenoj meč lopti od sreće legnuo na središnji teren zagrebačkog Doma sportova i uz vrisak oduševljenja proslavio svoj četvrti naslov u karijeri.

Ne osvaja se turnir svakoga dana. Ovo mi je četvrti u karijeri i naravno da je bilo vrlo emotivno za mene. U tom trenutku sam razmišljao o svim trenucima kada se trudiš i radiš i treniraš naporno i ne možeš se družiti sa svojim prijateljima. Doista je svaki turnir vrlo težak“, rekao je pobjednik Zagreb Indoorsa i dodao:

Lijep je osjećaj što sam Španjolskoj donio naslov u Zagrebu“.

Do sada je sa Seppijem igrao četiri puta, današnji okršaj u finalu Zagreba je bio njihov peti susret i konačno je 33. tenisač svijeta pronašao recept za pobjedu protiv 41. igrača svijeta.

Sjećam se da se u prethodnim mečevima nisam osjećao najbolje i nisam bio u najboljoj formi. Nikako nisam mogao igrati svoju igru. To je igrač koji ne odgovara mom stilu. Igra vrlo solidno na obje strane i ne mogu pronaći način kako da ga pritisnem. Danas sam igrao poen po poen cijeli meč i pokušavao sam mijenjati stil. U prvom setu je igrao nekoliko dobrih poena. Mislim da su ključne šanse za pobjedu bile u prvom setu, a u drugom je on bio malo razočaran nakon dvostrukog breaka i više nije dobro igrao“, kazao je Garcia-Lopez i dodao kako sada slijedi zasluženi ali kratki odmor.

Ne znam kako ću proslaviti naslov. Vraćam se u hotel, možda ću otići na piće, zaslužio sam ali oprezno jer sljedeći tjedan igram u Rotterdamu“.

Slaviti baš previše neće Talijan Andreas Seppi. U finalu je griješio više nego je trebao. Imao je čak 40 neprisiljenih pogrešaka. Propustio je 4:1 vodstvo u tie-breaku i 3:2 vodstvo u drugom setu.

Bio je vrlo težak meč. U prvom setu nisam imao šansu da pobjegnem, ne znam zašto. Servirao sam dobro, ali sam onda sam radio dosta pogrešaka na njegovom servisu i nisam mogao igrati kako sam htio. Možda sam izgubio malo koncentraciju sredinom drugog seta i više se nisam mogao vratiti. Taktički mislim da je Guillermo igrao dobro“, rekao je 30-godišnji Talijan.

„U drugom setu sam igrao dobro, uzeo sam break, ali strašno je kako sam izgubio nekoliko lakih poena i tu sam jako pogriješio. Pokušao sam se smiriti nakon toga ali sam se osjećao kao da nemam energije. Naravno da je bilo razočaravajuće za mene jer znam da sam bio na korak do osvajanja naslova. Nisam možda igrao najbolji tenis, ali pozitivna je strana da sam vidio da mogu i tako dogurati dalje“.

A Španjolac je kaže, zasluženo slavio.

 „Taktički je dobro igrao i brzo, nije lako osvojiti poene protiv takvog suparnika. Mislim da je izgledao bolje od mene. Igrao je puno bolje od mene danas“.

I on će nastupiti u Rotterdamu.

„Bit će malo drugačije i pokušat ću tamo igrati kao ovdje“.

A hoćemo li Seppija možda ove godine vidjeti u Umagu?

 „Vidjet ćemo. Nisam još vidio kalendar jer je ATP dosta mijenjao raspored ove godine. Volio bih se tamo vratiti, nekoliko sam puta igrao polufinale i bilo je lijepo. Vidjet ćemo“, zaključio je Seppi.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsTenisGuillermo Garcia-LopezAndreas Seppi

Ostale Vijesti