Pobjeda Ćorića za najbolji ranking karijere

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.10.18. | 13:43

Fantastična pobjeda mladog Hrvata.

Kakav tjedan za Bornu Ćorića. Nakon Wawrinke, Klahna i Del Potra, danas je pao i Australac Matthew Ebden sa 7:5, 6:4. Time se Borna plasirao u svoje drugo Masters polufinale nakon što je početkom sezone isti doseg imao u Indian Wellsu.

Ovom pobjedom Hrvat je stigao do rankinga karijere, od narednog tjedna biti će najmanje 14. igrač svijeta, dok će na ATP Race ljestvici, na kojoj se gledaju samo rezultati iz 2018. godine, biti na 12. mjestu. Naravno, u slučaju pobjede u polufinalu, dodatno će napredovati, no o tome ćemo kalkulirati tek ako do pobjede dođe. 

Današnji dvoboj protiv iskusnog Ebdena loše je krenuo. 30-godišnji Australac poveo je 2-0, no srećom Borna je odmah vratio brejk zaostatka i od tada smo gledali njegovu dominaciju. Ključnu prednost je u prvom setu napravio kod 5-5, kada je oduzeo servis rivalu, kasnije ga potvrdio i osvojio set. 

U drugom setu potpuna nadmoć Ćorića. Dvostrukim brejkom dolazi do 4-1 i servisa, tada Ebden posljednjim trzajem uzima dva gema u nizu, ali više od toga nije uspio. Do kraja drugi hrvatski reket više nije gubio servis i set je okončao sa 6:4. 

Protivnik u polufinalu bit će mu bolji iz dvoboja Federer - Nishikori, dok će u drugom polufinalu igrati Alex Zverev i Novak Đoković.

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Borna ĆorićATP Šangaj

Ostale Vijesti