Petev nije imao igru i želio je otjerati "Filha", a zna se tko je u Maksimiru tata

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.07.17. | 10:47

Bugarin je tražio od Mamića raskid Sammirova ugovora, želio ga je otjerati s priprema, ali Zdravko ga je uvjerio kako mu je Brazilac potreban i potom smijenio njega.

> Ovo je novi trener Dinama
> Potres u Dinamu: Smijenjen Petev!

Nije teško zaključiti da u Maksimirskoj 128 nisu bili presretni njegovim radom, iako nije isključivi krivac, Petev će ući u povijest kao prvi trener Modrih nakon dugo vremena koji nije stigao osvojiti baš ništa, ali to mu Mamić i njegovi suradnici nisu zamjerili, najveća zamjerka uprave na njegov rad bila je loša igra momčadi i očajna atmosfera u svlačionici.

Također, Bugarin se zakačio s nekoliko glavnih zvijezda, želio je krojiti klupsku politiku bez njih, a zna se tko je glavni krojač u Maksimiru... Petev se u kratkom razdoblju uspio se posvađati s Juniorom Fernandesom, Antom Ćorićem i Sammirom. Pokušao se obračunati sa svom trojicom, umalo ih se uspio i riješiti, ali na koncu su ostali, a on je popušio.

Fernandeza se uspio riješiti na pola godine kako bi umirio svlačionicu, Sammira koji je doveden kao najveće zimsko pojačanje prošle sezone nije želio takvog nespremnog i vječito bezvoljnog gurnuti u igru, a svađa s Ćorićem punila je novinske stupce pri kraju prošle sezone.

Na pripremama je sve izgladio s Juniorom Fernandesom i Antom Ćorićem, koji su na kraju ipak ostali u Maksimiru i trebali bi biti glavni igrači Dinama u sezoni koja dolazi, ali gazdinog „filha“ nije uspio dovesti u red. Hrvatski Brazilac na pripremama je izgledao jednako bezvoljno kao pri kraju prvog mandata, bio je strano tijelo u svlačionici, ali budući da je u dobrim odnosima s Dinamovim savjetnikom Petev ga se nije mogao riješiti standardnim kanalima, nego je najprije morao dobiti blagoslov prvog čovjeka kluba.

Nekoliko puta sjeo se sa Zdravkom Mamićem za stol i pokušao isposlovati raskid Sammirova ugovora, posljednji put na pripremama u Moravskim toplicama, ali savjetnik modrih uvjerio ga je da je u njegovom i klupskom najboljem interesu Brazilčev ostanak.

„Uložio sam deset godina života, vremena i novca u tog dečka, on mora ostati, daj mu priliku,“ zavapio je Mamić, možda je preciznije reći, naredio...

No, na stranu loše odnose u momčadi, ono što prvi čovjek zagrebačkog kluba nije mogao otrpjeti, to je bila loša igra. Kako je momčad ostala manje više ista kao lani, dinamovci su na pripremama morali revolucionarno poboljšati igru, a Bugarin to nije uspio. Naprotiv, u pripremnom razdoblju izgledali su lošije nego na koncu prošle sezone i samo dva dana uoči starta prvenstva Mamić je shvatio kako s Petevom neće postići ništa te je odlučio svlačionicu prodrmati na jedini način koji zna, uostalom koji je doktorirao u ovih 16 godina – smjenom trenera.

Piše: Andrija Vuković

(foto: Pixsell)


Tagovi

Dinamo ZagrebIvajlo PetevZdravko MamićPrva HNL

Ostale Vijesti