PBZ Zagreb Indoors: U akciji sedam naših tenisača, Karlović i Baghdatis poslastica dana

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.02.15. | 08:20

Danas će se odigrati preostala tri meča prvog kola u pojedinačnoj konkurenciji, ali i dva susreta drugog kola. Nastavit će se i igra parova u kojoj ćemo moći pratiti domaću kombinaciju Dino Marcan i Antonio Šančić.

Treći dan PBZ Zagreb Indoorsa jamči fantastičan tenis na terenima zagrebačkog Doma sportova. Na centralnom će terenu u 11 sati i 30 minuta istrčati naš prvi predstavnik ove srijede Antonio Veić. U glavni dio turnira stigao je preko pozivnice, a prvo kolo mu donosi 109. igrača svijeta Britanca Jamesa Warda. Odmah nakon tog duela, i nadamo se prolaska Veića, na scenu stupa 8. nositelj Španjolac Marcel Granollers. Sada 55., a prije tri godine 19. reket svijeta, prolazak u daljnju fazu natjecanja tražit će protiv uvijek nezgodnog Austrijanca Jürgena Melzera.

Ne prije 17 sati u Velikoj dvorani Doma sportova pratit ćemo meč hrvatskog tenisača s pozivnicom Mate Delića koji će imati vrlo težak posao protiv Ivana Dodiga. Međugorac je nakon ispadanja u igri parova odlučan pobjedonosno započeti pojedinačnu konkurenciju, a treba istaknuti kako je svake godine došao minimalno do četvrtfinala Zagreb Indoorsa.

Prava je to pozivnica za sve one koji u akciji žele gledati najbolje od hrvatskog tenisa, jer odmah nakon toga na glavni teren izlazi prvi nositelj turnira i čovjek koji igra tenis života – Ivo Karlović. Protivnik nije mogao biti bolji, očekuje ga svim dobro poznati Marcos Baghdatis koji je jučer svladao Tonija Androića u tri seta. Cipranin se nakon meča požalio na veliki umor prouzrokovan australskom turnejom, a ostaje za vidjeti u kakvom će raspoloženju dočekati 'diva sa Šalate'.

No, ne leži sva čarolija PBZ Zagreb Indoorsa samo u Velikoj dvorani. Na terenu broj 1, odnosno u Maloj dvorani Doma sportova na rasporedu su danas čak šest mečeva, a čak četiri pripadaju igri parova. Prvo će svoj susret prvog kola odigrati 100. igrač svijeta Igor Sijsling. Nizozemac će prolaz tražiti protiv kvalifikanta iz Kanade Franka Dancevica. Ovaj je meč na rasporedu u 11 sati, a nakon toga je borba za treće kolo pojedinačne konkurencije između Ukrajinca Sergiya Stakhovskog i Mihaila Južnija. Veliki ispit za Rusa i 6. nositelja turnira koji je u prvom kolu naišao na velike probleme protiv Blaža Kavčića.

Ljubitelji parova doći će na svoje nakon ta dva uvodna meča, a velika će pozornost pasti na našeg Marina Draganju i Finca Henrija Kontinena koji će prolaz u treće kolo tražiti protiv luksemburško-nizozemske kombinacije Gilles Müller i Igor Sijsling.

PBZ Zagreb Indoors, prvo kolo:

Antonio VEIĆ - James WARD
Marcel GRANOLLERS (8) - Jurgen MELZER            
Mate DELIĆ - Ivan DODIG            
Igor SIJSLING - Frank DANCEVIC               
Andre BEGEMANN/Robin HAASE (3) - Sergiy STAKHOVSKY/Viktor TROICKI
Robert LINDSTEDT/Marcin MATKOWSKI (1) - Jesse HUTA GALUNG/Dominik MEFFERT       
Fabrice MARTIN/Purav RAJA - Dino MARCAN/Antonio ŠANČIĆ

PBZ Zagreb Indoors, drugo kolo:

Ivo KARLOVIĆ (1) - Marcos BAGHDATIS  
Mikhail YOUZHNY (6) - Sergiy STAKHOVSKY

PBZ Zagreb Indoors, treće kolo:

Marin DRAGANJA/Henri KONTINEN (2) - Gilles MULLER/Igor SIJSLING

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsTenisATP

Ostale Vijesti