PBZ Zagreb Indoors: Sve je spremno za maraton Dodiga i Granollersa

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.02.15. | 09:11

Četvrti dan glavnog dijela PBZ Zagreb Indoorsa donosi na šest mečeva u pojedinačnoj konkurenciji i tri susreta u konkurenciji parova.

Hrvatske snage danas neće biti brojne na PBZ Zagreb Indoorsu kao što je to slučaj bio jučer, ali će zato zagrebačka publika u Domu sportova moći pratiti dva od preostala tri domaća predstavnika na turniru, Ivana Dodiga i Franka Škugora.

Međugorac na teren izlazi najranije u 17 sati, a svoj će prolazak u četvrtfinale tražiti protiv neugodnog Marcela Granollersa, osmog nositelja Zagreba. Granollers je jučer u dva seta (6:2, 7:6) preskočio prvu austrijsku prepreku Jürgena Melzera, a danas će imati mnogo teži zadatak. Obojica su u fantastičnoj formi, a poznato je kako je riječ o jednima od najboljih igrača parova na Touru.

„Sutra me očekuje mnogo zahtjevniji meč što se tiče fizičkog dijela igre. Riječ je o igraču sličnog profila poput mene i igraču koji je dobar u igri parova. Konstantno pruža dobre igre posljednjih godina i stalno je unutar 50 najboljih igrača svijeta. Pobijedio sam ga ovdje prije par godina, ali bilježim i poraz. Sada smo obojica puno kompletniji igrači i bit će to jedan zanimljiv meč“, odlično je susret najavio Međugorac.

Ipak, prvi meč dana u pojedinačnoj konkurenciji pripast će talijansko-britanskom duelu Andreas Seppi i James Ward koji počinje već u 11 sati u Maloj dvorani Doma sportova. Seppi ulazi u ovaj susret kao ogroman favorit, što ne čudi jer riječ je o 5. nositelju i čovjeku koji iz Australije vuče pobjedu protiv Rogera Federera. Ostaje za vidjeti koliki otpor može pružiti 109. igrač svijeta.

Na istom terenu, nakon dvoboja Seppija i Warda, igrat će Go Soeda i Viktor Troicki. Srpski tenisač dočekuje meč drugog kola nakon iscrpljujuće drame u tri seta, od kojih su dva otišla u odlučujuću igru. Ipak, Marčenko je završena priča, a sedmi će nositelj ovog puta morati pružiti mnogo bolju igru ako želi izbaciti 88. reket svijeta iz Japana.

Treći meč dana na terenu broj 1 je onaj između Litvanca Ricardasa Berankisa i četvrtog nositelja Gillesa Müllera, a u sličnom će terminu svoj susret odigrati treći nositelj Španjolac Guillermo Garcia-Lopez i bosanskohercegovački predstavnik Damir Džumhur. Taj će se meč igrati na centralnom terenu  ne prije 14 sati i 15 minuta. Posljednji meč dana u pojedinačnoj konkurenciji odigrat će Nizozemac Igor Sijsling i drugi nositelj, u ovom trenutku najviše rangirani igrač u ždrijebu Adrian Mannarino.  Francuz je u fantastičnoj formi, a ove godine već ima jedno finale, ono u australskom Aucklandu u kojem je izgubio od nadolazeće češke teniske zvijezde Jirija Veselyja.

Igra parova danas je nešto skromnija, ali samo brojčano, ne i kvalitetom. Svoj će prolazak u polufinale tražiti naš Frank Škugor koji će u paru sa Slovencem Kavčićem pokušati slomiti otpor četvrtih nositelja Bjelorusa  Sergeja Betova i Alexandera Buryja. U akciji će biti i Martin Emmerich i Andreas Siljestrom protiv ukrajinsko-srpskog para Sergej Stakhovskij  i Viktor Troicki. Posljednji meč dana na terenu broj 1 pripast će prvim nositeljima konkurencije parova Robertu Lindstedtu i Marcinu Matkowskom protiv indijsko-francuske veze Purav Raja i Fabrice Martin.

PBZ Zagreb Indoors, drugo kolo:

Andreas SEPPI (5) – James WARD
Guillermo GARCIA-LOPEZ (3) – Damir DŽUMHUR
Go SOEDA – Viktor TROICKI
Gilles MULLER (4) - Ricardas BERANKIS
Marcel GRANOLLERS (8) – Ivan DODIG
Adrian MANNARINO (2) - Igor SIJSLING

PBZ Zagreb Indoors, četvrtfinale:

Sergey BETOV/Alexander BURY (4) – Blaž KAVČIĆ/Franko ŠKUGOR
Martin EMMRICH/Andreas SILJESTROM - Sergij STAKHOVSKY/Viktor TROICKI
Robert LINDSTEDT/Marcin MATKOWSKI – Fabrice MARTIN/Purac RAJA

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATPIvan DodigPBZ Zagreb Indoors

Ostale Vijesti