PBZ Zagreb Indoors: Sijsling priredio iznenađenje dana

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.02.15. | 21:55

Osim u meču Dodiga i Granollersa, uzbudljivo je bilo i u ostalim današnjim susretima četvrtog dana glavnog turnira PBZ Zagreb Indoorsa.

Što se nas tiče, slovensko-hrvatska kombinacija Kavčić/Škugor, nije uspjela proći u polufinale igre parova. Bjelorusi Betov i Bury slavili su protiv Franka Škugora i Blaža Kavčića u dva seta, sa 7:6 i 6:3, za samo sat i 13 minuta igre.

Veći otpor pružili su hrvatski i slovenski tenisač samo u prvom setu, u kojem su oba para po jednim gubila svoje servise, a Škugor i Kavčić su imali i dvije set lopte, no to su uspjeli ispustiti i o osvajaču je odlučivao tie-break. Tu nisu bili tako uspješni i Bjelorusima je bilo dovoljno da im dvaput uzmu servis, povedu 7:2 i u konačnici, 1:0 u setovima.  U drugom setu su se dobro držali do sedmog gema u kojem Bjelorusi dolaze do breaka, potvrđuju ga i na kraju rade dvostruki break za 6:3, pobjedu i prolaz u polufinale.

Tamo ih čekaju Francuz Fabrice Martin i Indijac Purav Raja, koji su u tri seta, sa 6:3, 3:6 i 10:8 pobijedili prve nositelje, Šveđanina Roberta Lindstedta i Poljaka Marcina Matkowskog.

U drugim susretima četvrtfinala, mjesto među četiri najbolja osigurali su Ukrajinac Sergiy Stakhovsky i srbijanski predstavnik, Viktor Troicki. Ali za to su im trebala tri seta protiv Nijemca Martina Emmricha i Šveđanina Andreasa Siljestroma, koji su osvojili prvu dionicu sa 6:4, ali Troicki i Stakhovsky su se uspjeli vratiti i na kraju slaviti u produljenom tie-breaku sa 10:4. U polufinalu idu na hrvatskog tenisača Marina Draganju i njegovog finskog partnera Henrija Kontinena, koji su još jučer izbacili Mullera i Sijslinga.

Što se pojedinačne konkurencije tiče, prvi je plasman u četvrtfinale uspio osigurati peti nositelj, Talijan Andreas Seppi. Nedavni sudionik osmine finala Australian Opena, koji je u Melbourneu izbacio drugog tenisača svijeta, Švicarca Rogera Federera je u Zagrebu sa 7:5, 6:7 i 6:3 svladao Britanca Jamesa Warda. U svom prvom četvrtfinalu Zagreba nakon 2006. godine, Seppi će se za prolaz u polufinale boriti protiv Litavca Ričardasa Berankisa, koji je iznenadio četvrtog nositelja, Luksemburžanina Gillesa Mullera, sa 3:6, 7:6(5), 6:4. Iako je Muller osvojio prvi set i vodio u tie-breaku drugog seta 5:2, na kraju je ipak među osam prošao Berankis.

Uspješan nastup u osmini finala zabilježio je i sedmi nositelj, Viktor Troicki, koji je s laganih 6:3 i 6:1, za manje od sat vremena pobijedio Japanca Goa Soedu. Sljedeći protivnik mu je trećepostavljeni Španjolac Guillermo Garcia – Lopez, koji je sa 6:1 i 6:1 uvjerljivo nadigrao najboljeg BiH tenisača, Damira Džumhura, prepustivši mu samo dva gema.

Posljednji meč dana, na središnjem terenu Doma sportova, ujedno je donio iznenađenje dana. Nizozemac Igor Sijsling, izbacio je drugog nositelja Francuza Adriana Mannarina sa 7:6(3), 4:6, 6:1. Bio je to njihov prvi službeni susret na ATP Touru i četvrti ukupno u nižim kategorijama i četvrta pobjeda Nizozemca, prva u tri seta.

Rezultati osmine finala PBZ Zagreb Indoors:

Marcel Granollers – Ivan Dodig 7:6(8), 4:6, 6:3
Guillermo Garcia – Lopez(3) – Damir Džumhur 6:1, 6:1
Go Soeda – Viktor Troicki(7) 3:6, 1:6
Andreas Seppi (5) – James Ward 7:5, 6:7(4), 6:3
Ricardas Berankis – Gilles Muller(4) 3:6, 7:6(5), 6:4
Igor Sijsling – Adrian Mannarino(2) 7:6(3), 4:6, 6:1

Rezultati četvrtfinale parovi PBZ Zagreb Indoors:

Sergey Betov/Alexander Bury – Blaž Kavčić/Franko Škugor 7:6(2), 6:3
Martin Emmrich/Andreas Siljestrom – Sergiy Stakhovsky/Viktor Troicki 6:4, 3:6, 4:10
Robert Linstedt/Marcin Matkowski – Fabrice Martin/Purav Raja 3:6, 6:3, 8:10

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Igor SijslingMarin DraganjaPBZ Zagreb Indoors

Ostale Vijesti