PBZ Zagreb Indoors: Ćorić iskupljenje traži u igri parova

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 09:30

Nakon što se od PBZ Zagreb Indoorsa oprostio već u prvom kolu pojedinačne konkurencije porazom od Ukrajinca Stakhovskyog, Borna Ćorić danas će se pokušati iskupiti u igri parova.

Zajedno sa bivšim pobjednikom Zagreba, Ivanom Dodigom, Ćorić će u prvom kolu, ne prije 14:30 na terenu broj 1 dvorane dva Doma sportova, igrati protiv drugog hrvatskog tenisača, Marina Draganje i njegovog para, Finca Henrija Kontinena.

U prime-timeu, ne prije 17 sati, u prvom će kolu u pojedinačnoj konkurenciji nastupiti Toni Androić, koji je za glavni ždrijeb dobio pozivnicu organizatora i vrlo tešku prepreku već na startu, Cipranina Marcosa Baghdatisa, poznatijeg i kao 'hrvatskog zeta', obzirom da je suprug proslavljene hrvatske tenisačice Karoline Šprem.

Baghdatis, inače 67. tenisač svijeta je Zagreb Indoors osvojio 2007. godine i velik je favorit protiv našeg 23-godišnjeg tenisača i 294. na svijetu. To će biti njihov prvi susret na ATP Touru, a pobjednik u osmini finala ide na prvog nositelja, Ivu Karlovića, koji je u prvom kolu slobodan. Podsjetimo, 'Div sa Šalate' ima status prvog nositelja obzirom na odustajanje višestrukog pobjednika i branitelja prošlogodišnjeg naslova Marina Čilića, koji još nije zaliječio probleme s ramenom.

Današnji program u Zagrebu od podneva otvaraju kvalifikant i nekadašnji četvrtfinalist, Ukrajinac Illya Marčenko i sedmi nositelj, Srbin Viktor Troicki.

Za 14:15 planiran je početak susreta između Slovenca Blaža Kavčića i šestopostavljenog Rusa Mikhaila Youzhnyog. Nakon njih, na središnjem terenu kreću Androić i Baghdatis, a program zatvaraju peti nositelj, Talijan Andreas Seppi i Nizozemac Robin Haase.

U dvorani dva, na terenu 1, sve kreće nešto ranije, od 11 sati u boj za prolaz u osminu finala startaju Japanac Go Soeda i kvalifikant Matthias Bachinger. Ne prije podneva, startat će parovi – Nijemac Martin Emmrich i Šveđanin Andreas Siljestrom, protiv Litvanca Ricardasa Berankisa i Francuza Adriana Mannarina.

Poslije njih slijedi meč u pojedinačnoj konkurenciji između BiH tenisača Damira Džumhura i kvalifikanta i dvostrukog finalista Zagreba 2010. i 2011. godine, Nijemca Michaela Berrera, a nakon Dodiga i Ćorića, u borbu za drugo kolo parova će Slovak Lukas Lacko i Talijan Alessandro Motti protiv Slovenca Blaža Kavčića i Hrvata Franka Škugora.

PBZ Zagreb Indoors, prvo kolo:

Soeda – (Q)Bachinger
Marchenko(Q) – Troicki
Džumhur – (Q)Berrer
Kavčič – Youzhny
Androić(WC) – Baghdatis
Seppi – Haase
Emmrich/Siljestrom – Berankis/Mannarino
Ćorić/Dodig – Draganja/Kontinen
Lacko/Motti – Kavčič/Škugor

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsTenisIvan DodigBorna Ćorić

Ostale Vijesti