PBZ Zagreb Indoors bez španjolskog finala: Šetnja Seppija kraj nemoćnog Granollersa

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.02.15. | 19:10

Uz Guillerma Garciju-Lopeza u finalu zagrebačkog ATP-a igrat će Talijan Andreas Seppi.

Andreas Seppi, peti nositelj PBZ Zagreb Indoorsa igrat će u velikom sutrašnjem finalu protiv Španjolca Guillerma Garcije-Lopeza koji je ranije danas izbacio Marcosa Baghdatisa. Talijan je uzeo svoju desetu pobjedu u 2015. godini čime trenutno najučinkovitiji igrač na Touru. Danas je u drugom polufinalu danu u Velikoj dvorani Doma sportova bez većih problema svladao osmog nositelja Marcela Granollersa sa 7:6, 6:2.

Prvi set ponudio je sličan scenarij kao i iz prvog meča. Do prvog breaka je ponovno došao, na koncu, poraženi igrač, u ovom slučaju Granollers.

Španjolac nije imao većih prilika tijekom meča, a u mnogim je izmjenama bio u podređenoj ulozi, dva metra iz osnovne linije. Udarci mu nisu bili onoliko opasni, koliko je to bio slučaj kod Seppija. Talijan je pak dominirao u svim segmentima igre, a potvrda svega stigla je tijekom trinaeste igre prvog seta. Deseti poen i mini break za Seppija koji nakon toga suvereno uzima prvi set u svoju korist.

Drugi dio meča bio je jednosmjerna ulica za Katalonca koji nije imao ideju ni plan za eventualni preokret. Sve je riješeno u svega pola sata igre gdje peti nositelj s tri breaka uzima meč s konačnih 7:6, 6:1.

Ponosan sam što sam došao do posljednjeg meča na turniru. Svake sam godine probavao, ali čini se kako je sada napokon stiglo to vrijeme. Bio je to vrlo izjednačen meč u prvom setu uz tek jedan mini break. Ipak, u drugom sam setu počeo mnogo bolje igrati. Bilo mi je važno dobro otvoriti set i napasti ga od samog početka“, rekao je na konferenciji za novinare Andreas Seppi.

Seppi je u fantastičnoj formi ove kalendarske godine, a ovo mu je već deseta pobjeda u tri zabilježena poraza. U Dohi je stigao do polufinala gdje ga je izbacio Tomaš Berdych, u Sydneyju ga je odmah izbacio Vašek Pospišil, dok je u Melbourneu ispao protiv domaće senzacije Nicka Kyrgiosa u osmini finala nakon senzacionalnog rušenja Rogera Federera.

„Nikada nisam dobro ulazio u sezonu, ali sada je nešto drugačija slika. Igrao sam dobro u Domi, ali i u Australiji. Osjećam se dobro na terenu i moram nastaviti s ovakvim izvedbama“, poručio je Seppi.

Sve u svemu, ovogodišnji će PBZ Zagreb Indoors po prvi puta u svom finalu imati talijansko-španjolsku kombinaciju, a sutrašnje finale između Andreasa Seppija i Guillerma Garcije-Lopeza na rasporedu je u 16 sati. Španjolac vodi s 4:0 u međusobnim duelima, ali to ne zabrinjava previše talijanskog asa.

„Međusobni rezultati su na njegovoj strani, ali tako je bilo i protiv Federera. Sada je riječ o finalu gdje bilo kakve statistike padaju u vodu. Naš posljednji susret odigran je prije tri godine i dosta se toga od tada promijenilo“, zaključio je Seppi kojemu je ovo prvo finale nakon 2012. godine kada je osvojio Moskvu. 

PBZ Zagreb Indoors, polufinale:

Guillermo GARCIA-LOPEZ (3) – Marcos BAGHDATIS 6:4, 6:4
Andreas SEPPI (5) – Marcel GRANOLLERS-PUJOL (8) 7:6(5), 6:1

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PBZ Zagreb IndoorsAndreas SeppiMarcel GranollersATP

Ostale Vijesti