John Walton/PA Images/PIXSELL
John Walton/PA Images/PIXSELL

Pavić i Soares preokrenuli i slavili u tri seta, no ništa od hrvatskog duela u polufinalu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 15:02

Hrvatsko-brazilska kombinacija dobila je oceanijski dvojac.

Mate Pavić i Bruno Soares dobili su oceanijsku kombinaciju, Novozelanđanina Michaela Venusa i Australca Johna Peersa, 6:7(2), 6:3, 10:8 u trećem meču u skupini ATP Finalsa.

Hrvatsko, brazilski dvojac odlično je startao u meč brejkom u uvodnom gemu i svoju je prednost čuvao do same završnice. Pri rezultatu 5:4 imali su nekoliko set lopti, ali Peers i Venus čudesno su izdržali i vratili se na 5:5, a kasnije odvukli set do tie breaka. U njemu su potpuno izdominirali Pavića i Soaresa, koji su očigledno mentalno pali poslije toliko prokockanih prilika i ukrali im prvi set.

Ali ne možeš biti prvi nositelj parova, ako nisi mentalno jak, poslije reseta između setova, naš tenisač i njegov suigrač vratili su se svježi kao rosa i uzeli drugu dionicu meča jednim brejkom za 6:3 te izborili super tie-break u trećem.

Prvi nositelji turnira teško su mogli bolje otvoriti odlučujući set uzevši servis svojim suparnicima već u uvodnom poenu, međutim drugi poen su teško mogli odigrati lošije i vratili su uslugu Venusu i Peersu za 1:1. Pavić i Soares vratili su se u prednosti na 5:3, ali žilava australsko, novozelandska kombinacija uzela je sljedeća četiri poena i došla opasno blizu pobjede. Srećom, sljedeća četiri dobili su Mate i Soares i pri rezultatu 9:7 prvi put servirali za meč. Nisu uspjeli, ali drugu meč loptu iskoristili su i zaključili priču s 10:8.

U posljednjem meču u round robinu na ovogodišnjem turniru igrali su Granollers i Zeballos protiv Roger-Vasellina i Melzera. Granollers i Zeballos igrat će u polufinalu protiv Mektića i Koolhofa. Kombinacija Pavić-Soares završila je kao treča u grupi.


Tagovi

Mate PavićBruno SoaresATP FinalsTenis

Ostale Vijesti