Padaju nositelji na otvaranju US Opena: Ispao prošlogodišnji finalist, Ivanović izgubila derbi prvog kola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 31.08.15. | 22:25

Glavna priča još uvijek aktivnog prvog dana US Opena jest ispadanje prošlogodišnjeg finalista Keija Nishikorija koji je u odlučujućem setu prolaz u drugo kolo prepustio 41. igraču svijeta Benoitu Paireu.

Francuz je do slavlja stigao furioznim preokretom. Poveo je s 1:0 u setovima da bi se nakon sat i pol igre pronašao u rezultatskom zaostatku od 1:2. No, tie break četvrtog seta i jedini break u petom donio mu je veliku pobjedu na samom otvaranju turnira.

Danas je publika na Flushing Meadowsu svjedočila i ispadanju sedme nositeljice Ane Ivanović koja je u prvom kolu dobila najtežu moguću protivnicu, 50. igračicu svijeta i prošlogodišnju desetu igračicu svijeta Dominicu Cibulkovu. Najavljivao se neizvjestan meč, a to se na koncu pokazalo točnim. Slovakinja je slavila s 2:1 u setovima te je u idućem kolu čeka lak zalogaj, kvalifikantica Jessica Pegula.  

Ništa bolji dan od Ane Ivanović i Keija Nishikorija nije imala ni Jelena Janković koja se pak propisno osramotila protiv 128. igračice svijeta Oceane Dodin. Devetnaestogodišnja Francuskinja zabilježila je svoju najveću pobjedu u karijeri nakon preokreta.

Rezultati:

Paire – Nishikori(4.) 6:4, 3:6, 4:6, 7:6(6), 6:4
Cibulkova – Ivanović(7.) 6:3, 3:6, 6:3
Dodin – Janković(21.) 2:6, 7:5, 6:3

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTAATPKei NishikoriJelena JankovićAna IvanovićDominika CibulkovaBenoit Paire

Ostale Vijesti