PADA ODLUKA: Čilić protiv Del Potra ima prvu „meč“ loptu za osvajanje Salatare

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.11.16. | 08:04

Posljednji je dan finalnog okršaja Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, u koji hrvatski tenisači odlaze s prednošću od 2:1.

Marin Čilić i Ivan Dodig jučer su uspješno odradili meč parova i osigurali 2:1 vodstvo Hrvatskoj. Time našim tenisačima nedostaje još samo jedna pobjeda za osvajanje drugog naslova u Davis Cupu u povijesti. Prvu priliku za osiguranje trofeja ima naš prvi reket Marin Čilić u okršaju s najboljim argentinskim igračem Juanom Martinom Del Potrom.

Očekuje nas vrlo neizvjestan susret, dvoboj dvojice sjajnih tenisača, u kojem će malu prednost zbog, nadamo se vatrene domaće atmosfere, imati naš igrač. Obojica su dobila svoje pojedinačne mečeve u petak. Čilić je igrao pet setova protiv Federica Delbonisa i pokazao sve svoje slabosti, dok je Del Potro 'odgulio' četiri seta protiv našeg Ive Karlovića.

Jučerašnja igra parova nije ih mnogo umorila i vođe svojih reprezentacija spremno dočekuju veliku bitku koja bi Hrvatskoj mogla donijeti ključni pobjednički bod ili Argentini izjednačenje i odlučujući peti meč, za koji su prijavljen Karlović i Delbonis.

Obojica smo u sličnoj situaciji, proveli smo otprilike isto vrijeme na terenu. Meni je možda malo lakše zbog mentalne činjenice da sam u subotu pobijedio“, rekao je uoči meča Čilić, dodajući:

I Juan Martin i ja imamo svoje kvalitete, bit će zanimljivo. Istina je da sam posljednje susrete gubio od njega, no bilo je to jednom u Argentini u Davisovu kupu na zemlji, a 2012. godine sam izgubio i nekoliko susreta kad sam se vraćao nakon ozljede. Bit će ovo potpuno novi meč“, poručio je prvi hrvatski reket, koji je u deset dosadašnjih susreta s 38. tenisačem svijeta samo dvaput uspio slaviti.

Težak meč očekuje i Del Potro.

Dobro poznajem Marina. Igra sjajno ove godine i još sada igra kod kuće, ali ja ću dati sve od sebe pa ćemo vidjeti“, poručio je argentinska najveća uzdanica.

Uzbudljivi prvi meč posljednjeg dana finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine, između Čilića i Del Potra u zagrebačkoj Areni počinje u 14 sati. Na taj se susret možete kladiti OVDJE. Na dvoboj Karlovića i Delbonisa možete igrati OVDJE.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Tenisargentinska Davis Cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti