Đoković sjajnim mečom došao do naslova u Šangaju - Ćorić nije imao ozbiljnu šansu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.10.18. | 12:37

Sjajan meč srpskog tenisača.

Borna Ćorić nije uspio pobjedom nad Novakom Đokovićem okruniti sjajan vikend u Šangaju. Srpski tenisač u finalu turnira iz Masters 1.000 serije jednostavno nije dopustio nikakvu šansu 21-godišnjem Zagrepčaninu. Od početka je odigrao bez greške te na kraju slavio rezultatom 6:3, 6:4.

Sami ulazak u meč pokazao je kako Đoković ni danas nije odlučio 'pustiti nogu s gas-pedale'. Iako je i Ćorić krenuo odlično u ovo finale, Đoković je na sve imao pravi odgovor. Obojica su na početku meča bila jako raspoložena, odigrali su nekoliko odličnih poena, a svoje servise Ćorić i Đoković su držali do rezultata 3:2, a onda je Ćorić u svoj servis-gem ušao s dva loša foreheanda i 0:30, vratio se do 40:30, ali nije uspio osvojiti i treći gem na svoj servis. Đoković je još jednom pokazao svu svoju snagu kada je trebalo i došao do prvog breaka u meču. Nakon toga je uslijedila lagana Bornina frustracija - imao je 30:30 na Novakov servis, ali je jednu prilično laganu loptu poslao u mrežu. Došao je hrvatski tenisač i na 40:40, ali nije mogao protiv odličnog Đokovića koji je mirno držao svoj servis do kraja seta i došao do 6:3.

U drugom setu sve je riješeno već u prvom gemu kada je Ćorić napravio nekoliko pogrešaka na svojem servisu, a posebno je bolna bila ona pri rezultatu 30:40 kada je jednu loptu poslao u aut te omogućio Đokoviću rani break u drugom setu. Srpski tenisač je nakon toga uglavnom mirno držao svoj servis, tek je u 6. gemu dopustio prvu i jedinu break-loptu za Đokovića, ali hrvatski tenisač je nije uspio iskoristiti. S druge strane, Borna se dosta mučio na svojem servisu, u 3. gemu spasio četiri break lopte u sjajnom gemu koji je trajao više od 12 minuta da bi u 9. spasio tri meč-lopte na svojem servisu. No, onu sljedeću, na Novakov servis, nije uspio spasiti pa je Đoković zasluženo došao do pobjede.

Đoković je tijekom cijelog meča pokazao izuzetnu spremnost, ono što smo od njega gledali tijekom cijelog turnira kojeg je osvojio bez izgubljenog seta. Trenutno srpski tenisač izgleda kao najbolji tenisač na svijetu, a Ćorić može biti zadovoljan finalom u Šangaju i 13. mjestom kojeg će zauzeti sutra na ATP listi.

(Foto: Action Images)


Tagovi

ATP ŠangajATPBorna ĆorićNovak Đoković

Ostale Vijesti