Odbojkašice otputovale na Europsko prvenstvo u Rotterdam

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.15. | 14:48

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija otputovala je jutros u Rotterdam na Europsko prvenstvo, koje u subotu počinje u Nizozemskoj i Belgiji.

Izabranice Angela Vercesija smještene su u skupinu C i kontinentalnu smotru otvaraju u subotu protiv Bjelorusije. Dan kasnije im slijedi okršaj s Bugarskom, a potom u posljednjem kolu u grupi u ponedjeljak, dvoboj protiv prvakinja Europe Rusije

Na prošloj kontinentalnoj smotri su hrvatske odbojkašice dogurale do četvrtfinala i na kraju su osvojile peto mjesto, a sada se nadaju stepenici više.

Ali na tom putu će biti bez ozlijeđene Mije Jerkov, jedne od najboljih hrvatskih odbojkašica koja je otpala netom prije polaska na Euro zbog ozljede lakta. Umjesto nje je Vercesi u Nizozemsku poveo Maju Burazer.

Želimo najbolje, želimo puno, želimo pogurati djevojke do maksimuma. Fokus nam je na prvoj utakmici protiv Bjelorusije. Kao i u svim sportovima, tako i ovdje rezultat ovisi o puno različitih stvari, ali najvažnije je da želimo najbolje, želimo bolji rezultat nego na prošlom Europskom prvenstvu, ali ne želimo se zaletjeti. Bjelorusija nam je primarni cilj. Idemo pozitivni na Europsko prvenstvo, želimo da nas ljudi prate u velikom broju, da nam budu podrška, jer svakako ove djevojke to zaslužuju“, izjavio je uoči puta za Nizozemsku izbornik Angelo Vercesi u razgovoru za portal odbojka.hr.

Hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu:

Maja Poljak, Senna Ušić Jogunica, Mira Topić, Ivana Miloš, Samanta Fabris, Ana Grbac, Katarina Barun Šušnjar, Maja Burazer, Karla Klarić, Bernarda Čutuk, Bernarda Brčić i Nikolina Božičević.

Raspored skupine C:

Subota, 26.09.2015.  u 18:00  Hrvatska - Bjelorusija
Nedelja, 27.09.2015. u 18:00  Bugarska - Hrvatska
Ponedjeljak, 28.09.2015. u 20:00 Rusija - Hrvatska

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ostali sportoviEuropsko prvenstvo odbojkašica 2015.Odbojkahrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

Ostale Vijesti