Od Thiema do Thiema: Austrijanac prekinuo Nadalov niz i skinuo ga s prve pozicije ATP liste

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.05.18. | 19:30

Nadal je nanizao 50 setova bez poraza, od Thiema prošle do Thiema ove godine.

Nadal se prošetao do naslova u Monte Carlu i Barceloni, ali za razliku od prošle godine ovdje u glavnom gradu Španjolske zaustavio ga je Thiem i to u neočekivanom trenutku. Nadal je izgledao nepobjedivo, danas se Austrijancu nije davalo šanse, no napravio je ogromno iznenađenje i pokazao kako se vratio u veliku formu. Nakon  poraza upravo od Nadala u Monacu i Tsitsipasa u Barceloni Thiem je ovdje napravio senzaciju.

Prvi igrač svijeta izgledao je nepobjedivo na zemlji, jedini poraz u zadnjih godinu dana stigao je upravo od Thiema prošle sezone u Rimu gdje je Španjolac jedino ostao bez zemljane titule, a povijest se ove sezone ponovila ovdje u Madridu. Otklonila se barem nakratko Nadalova aura nepobjedivosti i unijela doza neizvjesnosti u zemljani dio teniske sezone što je odlična stvar. U 19 mečeva zaredom na zemlji Nadal je slavio i to bez izgubljenog seta, a danas je izgubio i set i meč.

Thiem je danas bio savršeno pripremljen, kao škorpion napadao je Nadala koji je pokazao lošu reakciju na pritisak i stres koji mu je mladi Austrijanac stvorio i pokazao nestabilnost na servisu kakvu još ove sezone nismo vidjeli. Bio je to pomalo čudan meč jer se Nadal u oba seta vraćao nakon rezultatskog minusa, ali onda odmah nakon toga opet pokleknuo na svojem servisu kojeg je gubio velikih pet puta.

Ubacio je Španjolac samo 58 posto prvog servisa i osvojio 34 posto poena na drugom i tu je Thiem pokazao kako napasti prvog igrača svijeta. Nakon ovog Austrijanac se pretvorio u glavnog favorita za naslov u Madridu, a sutra će u polufinalu snage odmjeriti s Kevinom Andersonom.

Ovim porazom Nadal je izgubio svjetski broj 1 na koji se vraća Roger Federer iako je na godišnjem odmori i ne planira igrati na zemljanoj podlozi, a ovim mečom je ujedno završio i niz Nadala od 50 osvojenih setova na njemu omiljenoj podlozi. Nadal je branio naslov u Madridu, a kako je ispao već u četvrtfinalu izgubio je velik broj bodova na ATP listi.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

ATP MadridRafael NadalDominic Thiem

Ostale Vijesti