Ništa od četvrt-finala: Monfils bolji od Čilića

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.08.16. | 22:33

Marin Čilić se nije uspio priključiti sjajnim rezultatima hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama.

Snježana Pejčić nas je malo razočarala rezultatom u trostavu, a onda je uslijedilo – zlato braće Sinković, pobjede košarkaša i rukometaša, sjajni rezultati jedriličara te polufinale Matte Samardžić. Svim tim rezultatima nije se uspio priključiti Marin Čilić.

Najbolji hrvatski tenisač je zaustavljen u osmini finala turnira u Rio de Janeiru od francuskog tenisača Gaela Monfilsa s 2:1 u setovima. U jako dobrom meču, koji je trajao dva i pol sata, bila su dovoljna dva loša trenutka na Čilićevom servisu pa da ostanemo bez posljednjeg predstavnika u teniskom turniru.

Prvi se riješio u tie-breako nakon što su oba tenisača bila jako sigurna na svojim servisima. U 13. igri Čilić je propustio tri set-lopte, ali je iskoristio četvrtu i došao do seta prednosti.

U drugom setu je Čilić počeo s greškama, nedostajalo mu je agresivnosti, ali je ipak bio u igri do 6. gema. Tada loše servira što Francuz koristi i dolazi do prednosti koju ne ispušta do kraja seta. Slično je bilo i u odlučujućem setu. Monfils je izgledao nešto sigurnije, a to je i pokazao breakom u 9. gemu te pobjedom koja mu je donijela četvrt-finale i dvoboj s Keiem Nishikorijem.

Olimpijski turnir, osmina finala:

Čuilić – Mofils 7:6 (6), 3:6, 4:6

(Foto: Action Imaegs)


Tagovi

Olimpijske igre Rio de JaneiroATPGael MonfilsMarin Čilić

Ostale Vijesti