Nishikori i Wawrinka sigurno u četvrt finale, Federer i Monfils nastavljaju sutra

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 31.05.15. | 21:07

Nishikori, Tsonga i Wawrinka su izborili četvrt finale Roland Garrosa dok će Federer i Monfils svoj meč osmine finala završiti sutra.

Prvi meč osmine finala odigrali su danas Kei Nishikori i Teimuraz Gabashvili, a japanski tenisač je uvjerljivo, za nešto manje od dva sata, izborio svoje prvo četvrt finale Roland Garrosa. Odmah na početku meča Nishikori je oduzeo meč ruskom tenisaču te pokazao u kojem će se smjeru kretati meč. Do kraja prvog seta on je mirno čuvao break viška,a  u drugom i trećem setu je dva puta oduzeo servis svojem protivniku. S druge strane, osim izgubljenog 8. gema drugog seta, Nishikori je čvrsto držao svoj servis i tako došao do pobjede.

Jo-Wilfried Tsonga, u četiri je seta pobijedio Tomasa Berdycha te tako izborio ogled s Nishikorijem. Bit će to šesti međusobni dvoboj ova dva tenisača, a Japanac trenutno ima puno bolji omjer, 4-1.

Još uvijek ne znamo hoće li se u četvrt finalu susresti dva Švicarca. Stan Wawrinka je mirno odradio svoj posao protiv Gillesa Simona, a još jedan švicarsko-francuski ogled, onaj između Rogera Federera i Gaela Monfilsa prekinut je zbog mraka pri rezultatu 1:1 u setovima.

Roland Garros, osmina finala:

Nishikori – Gabashvili 6:3, 6:4, 6:2
Tsonga – Berdych 6:3, 6:2, 6:7, 6:3
Wawrinka – Simon 6:1, 6:4, 6:2
Monfils – Federer 3:6, 6:4, prekinuto

(Foto: Action Images)


Tagovi

Roland GarrosATPKei NishikoriJo-Wilfried TsongaTomas BerdychStanislas WawrinkaGilles SimonGael MonfilsRoger Federer

Ostale Vijesti