foto: Action Images
foto: Action Images

Nikola Mektić i Wesley Koolhof osvajači su ATP Finalsa

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 22.11.20. | 18:04

Hrvatsko-nizozemski par uzeo je prvi zajednički naslov te su tako ispisali povijest.

Nikola Mektić i Wesely Koolhof osvajači su ATP finalsa 2020. godine. Hrvatsko-nizozemski par u finalu je bio bolji od Meltzera i Rogera-Vasselina rezultatom 6:2, 3:6, 10:5.

Meč je sjajno krenuo za hrvatsko-nizozemski par jer su odmah u prvom gemu stigli do brejka. Do kraja seta su oduzeli još jedan, dok su svoje servise odradili koncentrirano te su uzeli set rezultatom 6:2.

Međutim, u drugom setu austrijsko-francuski par se razigrao te su nakon početnih 2:1 oduzeli servis Mektiću i napravili brejk s kojim su se vratili u meč. Taj servis gem se pokazao krucijalnim jer su do kraja svi držali svoj početni udarac te je meč otišao u treći odlučujući set.

Koolhof je na startu odlučujućeg seta izgubio svoj servis, no hrvatsko-nizozemski par, posebno sjajnom igrom Mektića, uzima četiri poena zaredom te odlaze na 4:1. Međutim, u igri parova u odlučujućem setu to nije nikakva posebna prednost te smo do kraja gledali dramu koja je ipak na kraju pripala Mektiću i Koolhofu rezultatom 10:5.

Zanimljivo, hrvatsko-nizozemskom paru je ovo prvi osvojeni turnir u zajedničkoj karijeri, a i posljednji jer od sljedeće sezone ne igraju zajedno. No, s ovim trijumfom su ispisali povijest, a Nikola Mektić je uz to postao prvi hrvatski tenisač koji je osvojio ATP Finals.


Tagovi

Nikola MektićATP Finals

Ostale Vijesti