Nije moglo bez drame! Čilić u pet setova do polufinala Wimbledona!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.07.17. | 17:43

Najbolji hrvatski tenisač igrat će po prvi put u karijeri u polufinalu Wimbledona.

Marin Čilić izborio je plasman u polufinale trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona! Najbolji hrvatski tenisač u neizvjesnom je susretu četvrtfinala, u pet setova, sa 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7 i 6:1 nakon tri i pol sata igre usoio svladati Luksemburžanina Gillesa Mullera.

Tijek meča Čilić-Muller

Sjajan smo meč gledali za prolaz među četiri najbolja na 'svetoj travi'. Čilić nije najbolje otvorio susret, izgubio je prvi set u završnici kada je dvaput kiksao na svom servisu. U tim je trenucima Muller djelovao bolje, a nije dobro bilo za Čilića niti u osmom gemu drugog seta, kada je naš tenisač morao spašavati tri break lopte.

Spasio se Međugorac u svom četvrtom uzastopnom četvrtfinalu Wimbledona i izborio 13. igru, koju je dobio sa 6:8. Meč je tako vraćen na početak. Treći set riješio je Čilić u svoju korist u 12. gemu u kojem je stigao do čak tri set lopte i sjajno koristi pruženo.

Poveo je tako Međugorac sa 2:1 u setovima i činilo se je 34-godišnji Luksemburžanin slomljen, no vratio se u četvrtom setu, u kojem je Čilić propustio čak četiri break prilike, a protivnik je iskoristio svoju prvu u 11. gemu za dolazak na 7:5 i izjednačenje na 2:2 u setovima.

U odlučujućoj dionici konačno smo vidjeli pravog Čilića, koji je sjajno otvorio peti set, uzeo dva dvostruka breaka i poveo 5:0. Bilo je to neuhvatljivo za Mullera, koji je uspio doći tek do jedne break lopte kada je Čilić servirao za meč, ali Međugorac se spašava i sa sigurnih 6:1 rješava pitanje pobjednika. Na putu do svog najvećeg uspjeha na terenima All England Cluba, Čilić je ubacio 33 as servisa, a njegov današnji protivnik 17, uz 65 pogođenog prvog servisa.

Ovo je bio njihov treći susret i treća pobjeda Čilića, koji je Mullera svladao i na turniru u Londonu, koji se igrao prije Wimbledona. 

Čilić će za plasman u finale igrati protiv Amerikanca Sama Querreyja, koji se pobrinuo za pravu senzaciju u drugom četvrtfinalu, u kojem je izbacio prvog tenisača svijeta i branitelja naslova, Britanca Andyja Murraya, u također pet setova, sa 3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1 i 6:1.

Wimbledon, četvrtfinale, rezultati:

Čilić - Muller 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1
Murray - Querrey 6:3, 4:6, 7:6(4), 1:6, 1:6

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Marin ČilićGilles MullerWimbledon

Ostale Vijesti