NEVJEROJATAN PREOKRET! Čilić nije uspio! Prosuo vodstvo od 2:0!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.11.16. | 19:15

Marin Čilić ipak nije uspio donijeti Hrvatskoj odlučujući bod za ukupnu pobjedu u Davis Cupu.

Iako je naš najbolji tenisač protiv prvog argentinskog reketa Juana Martina Del Potra imao vodstvo od 2:0 u setovima, Marin Čilić nije uspio u istom ritmu odraditi meč do kraja i Del Potro je slavio u drami od pet setova, sa 7:6(4), 6:2, 5:7, 4:6, 3:6 nakon gotovo pet sati igre.

Teško je opisati što se sve događalo danas, od toga da je šesti tenisač svijeta protiv 38. na svijetu imao vrlo dobra dva seta, a onda pritiskao, ali nije uspio do kraja slomiti danas sjajnog Argentinca, koji je tako donio bod za izjednačenje Argentini u finalu Davis Cupa. 

Čilić je na početku odlično krenuo. Već u drugom gemu uspio uzeti servis Del Potru, na čijem je servisu imao 0:40 i tri break lopte, a iskoristio je odmah prvu za veliku prednost od 2:0. U petom gemu su se pojavili prvi problemi jer je morao spašavati čak pet break lopti. Na posljednjoj je 'za dlaku' pogodio crtu i potom natjerao gostujućeg igrača na pogrešku. Iako se tu izvukao, to mu nije pošlo za rukom u njegovom idućem servis gemu, kojeg gubi i Del Potro vraća break zaostatka. Stvari su vraćene na početak, a do 13. igre više nije bilo break prilika niti na jednoj niti na drugoj strani.

I slično kao i jučer u parovima, Čilić nije dopustio da 'tie-break' ode na stranu gostiju. Zacementirao je Del Potra na sjajnih 5:0 i prepustio mu potom dva gema i kod 6:2 je servirao za set. Propustio je dvije set lopte i iskoristio treću za lijepu prednost.

Lakše se disalo u drugom setu, u kojem je odmah hrvatski tenisač napravio pritisak na servisu protivnika. U prvom gemu je već imao break loptu, a onda se sve 'otvorilo' u petom gemu pri čijem je kraju Argentinac loše servirao, čak i na break lopti napravio dvostruku pogrešku i Čilić je poveo 3:2. To je slomilo Del Potra, koji gubi i sljedeći servis gem i to s 0:40 i Marin je kod 5:2 servirao za set. I nije bilo lako, spasio je dvije prilike za obrat Argentinca i onda bacio publiku u delirij. U tim trenucima se vjerovalo da nas samo jedan set dijeli od osvajanja Davis Cupa. Ali uslijedio je veliki preokret Del Potra.

Nije Argentinac djelovao izgubljeno, kao što se možda očekivalo da će biti nakon zaostatka od 0:2 u setovima i velike prednosti Hrvatske. Čak štoviše, strpljivo je čekao nervozu Čilića i dočekao.

Zaprijetio je na Čilićevom servisu odmah u drugom gemu u kojem je imao dvije prilike za obrat. Čilić se izvukao, a nakon toga se obojica nisu dala omesti i sve je vodilo prema novoj 13. igri, barem se tako činilo. Del Potro je čak u jednom trenutku zatražio i liječničku pomoć, ali nastavio je dalje igrati i produljio je nadu u preokret breakom u 12. gemu. Čilić je servirao za 'tie-break' i Del Potro je došao do 0:40. Hrvatski tenisač je spasio dvije set lopte, ali treću nije uspio i Argentinac je smanjio zaostatak u setovima na 2:1.

U četvrtom setu je Čilić pokušavao doći do ranog breaka, ali neuspješno. U trećem, izuzetno dugačkom gemu je imao šansu za obrat, no ostala je neiskorištena. Uslijedio je njegov servis i Del Potro je imao 40:15 i dvije break prilike. Marin je opalio dva asa i priveo gem kraju. Iako je break 'visio' u zraku, sve bolji Del Potro je još jednom pokazao da se ne predaje. Pri svom vodstvu 5:4 je na servisu Čilića imao tri set lopte i treću je iskoristio za veliki povratak. Tribine su se 'zapalile' jer smo krenuli ispočetka. Trebalo je još malo stisnuti zube i odraditi odlučujući pet set. Čilić je krenuo breakom, pa odmah izgubio svoj servis, a pravi šok dogodio se u osmom gemu kada Del Potro radi novi break i potom mirno servisa za osvajanje meča. Kakav susret!

Bio je ovo njihov 11. međusobni okršaj i naš prvi reket je upisao deveti poraz. 

Davis Cup, finale, treći dan:

Čilić – Del Potro 7:6(4), 6:2, 5:7, 4:6, 3:6

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska davis cup reprezentacijaargentinska Davis Cup reprezentacijaDavis CupMarin ČilićJuan Martin Del Potro

Ostale Vijesti