Nevjerojatan poraz Čilića - ponovno pao protiv autsajdera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 16:15

Hrvatski tenisač ovaj put nije dopustio iznenađenje.

Najbolje rangirani hrvatski tenisač, Marin Čilić, ponovno je šokiran u prvom kolu ATP turnira.

Šesti igrač svijeta je nakon malo više od dva sata igre poražen je od autsajdera Nicolasa Jarrya sa 6-2, 6-7, 5-7 čime je produbio igračku krizu koja traje još odDavis Cup susreta s reprezentacijom SAD-a.

Prvi set je ekspresno otišao na Čilićevu stranu – u samo 26 minuta dva puta je 'breaknuo' Čileanca i mirno uzeo prvi set sa 6-2. Sve je upućivalo na laganu pobjedu nekadašnjeg osvajača US Opena, ali… Ponovno se dogodio isti scenarij koji se ponavlja godinama.

Marin je počeo sa dvostrukim i neforsiranim greškama, a u drugom setu imao je dvije meč-lopte. Prvo pri rezultatu 5-4 na servis 48. igrača svijeta, ali tada se mladić iz Čilea othrvao Čilićevom naletu. I to još nije bila šansa koja se morala iskoristiti, ali meč lopta u tie-breaku drugog seta bila je imperativ.

Jarry se neočekivano vratio i uzevši drugi set otvorio je sebi priliku za potencijalno iznenađenje.

Izgledalo je kao da će stvari sjesti na svoje mjesto kada je Čilić oduzeo servis 22-godišnjaka, a potom i servirao za meč pri vodstvu 5-4. Međutim, hrvatski tenisač tu je digao ručnu kočnicu i prepustio Jarryu sljedeća tri gema sa dva izgubljena servisa zaredom.

Što se događa s Čilićem još nije poznato, ali nakon neočekivanog poraza u prvom kolu Tokija prošlog tjedna od Struffa, novi debakl ne ulijeva povjerenje pred nastup u finalu Davis Cupa koji će hrvatska teniska reprezentacija igrati protiv Francuske za manje od dva mjeseca.

Drugi hrvatski predstavnik u Kini nije imao takvih problema. Borna Ćorić je za sat i 15 minuta igre sa 6-4, 6-2 pobijedio Klahna. U osmini finala igrat će protiv boljeg iz susreta Del Potra i Gasqueta.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Marin ČilićATP Šangaj

Ostale Vijesti