Neuspješan povratak: Karlović još čeka prvu pobjedu ove sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 12.04.16. | 13:28

Hrvatski tenisač Ivo Karlović oprostio se od turnira u Monte Carlu već u prvom kolu.

37-godišnjeg 'Diva sa Šalate', koji se ranije od planiranog vratio na terene nakon ozljede i gotovo dvomjesečne stanke zbog ozljede koljena, na startu je u dva seta pobijedio Portugalac João Sousa. 34. igrač svijeta je slavio sa 6:3 i 7:6(4) za sat i pol igre.

Karlović je u prvom setu izgubio svoj servis u šestom gemu, Sousa je poveo 4:2 i četiri mjesta bolje rangirani tenisač ATP ljestvice je sačuvao prednost do kraja dionice. U drugom setu su obojica čuvala svoje servise pa je odlučivala 13. igra, u kojoj je Karlović dvaput izgubio servis i susret je bio riješen.

Ovo je bio njihov prvi susret na ATP Touru, a Karloviću tek peti meč sezone u kojoj još čeka na prvu pobjedu.

Hrvatska je tako ostala na jednom predstavniku u pojedinačnoj konkurenciji u Monte Carlu. To je Borna Ćorić, koji u prvom kolu igra protiv njemačkog predstavnika i 29. tenisača svijeta Philippa Kohlschreibera.

Podsjetimo, Marin Čilić je otkazao turnir zbog ozljede koljena, dok je Ivan Dodig odlučio preskočiti pojedinačnu konkurenciju i kvalifikacije koje je trebao igrati te je odlučio samo zaigrati u paru sa svojim brazilskim kolegom Marcelom Melom. Postavljeni su za druge nositelje.

ATP Monte Carlo, prvo kolo:

Karlović - Sousa 3:6, 6:7(4)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Ivo KarlovićATPATP Monte CarloJoao Sousa

Ostale Vijesti